Reteta Dulceata De Nuci Verzi Cu Miere

682
Dulceata De Nuci Verzi Si Miere
Dulceata De Nuci Verzi Si Miere

Astazi vom explora gustul unic al unui deliciu tradițional: rețeta de dulceață de nuci verzi cu miere.

Această dulceață, cu o textură fină și o combinație perfectă de dulceață și arome, este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Descoperiți secretul acesteia și aflați cum nucile verzi se transformă într-o aromă îmbietoare.

Dulceața de nuci verzi cu miere este o delicatesă specifică bucătăriei tradiționale românești, un adevărat răsfăț dulce care îmbină subtil dulceața nucilor cu aroma unică a mierii de salcâm.

Nuci Verzi In Copac Pentru Dulceata De Nuci Verzi Cu Miere
Nuci Verzi In Copac Pentru Dulceata De Nuci Verzi Cu Miere

Ingrediente

CantitateIngrediente
700 grnuci verzi curățate
1 kgzahăr
100 gmiere de salcâm
2 pliculețezahăr vanilat
½lămâie (zeamă)
1lămâie
3 pahareapă rece
Ingrediente dulceata de nuci verzi cu miere
Curatarea Nucilor Verzi Pentru Dulceata
Curatarea Nucilor Verzi Pentru Dulceata

Mod de preparare

Pasul 1: Colectați nucile pentru dulceață în luna iunie sau la începutul lunii Iulie. Nucile trebuie să fie proaspăt culese și să aibă o consistență fragedă la interior.

Pasul 2: Curățați nucile de coajă, purtând mănuși pentru a evita pătarea pielii și unghiilor cu iodul din nuci. Puneti nucile curățate într-un bol cu apă rece.

Pasul 3: Lăsați nucile în apă timp de 24 de ore, schimbând apa de 3-4 ori pentru a elimina iodul. Adăugați jumătatea de lămâie, tăiată în rondele, în ultima apă.

Pasul 4: După ce au stat în apă, fierbeți nucile timp de 15 minute. Repetați procesul de fierbere și răcire de 2-3 ori, până când nucile se înmoaie.

Pasul 5: Pregătiți siropul. Adăugați apa rece peste zahăr, adăugați zeama de lămâie și zahărul vanilat și fierbeți la foc mic până se topește zahărul.

Pasul 6: Adăugați nucile în sirop și lăsați să fiarbă la foc mic. Cu o lingură din lemn, adunați spuma formată pe marginea vasului.

Pasul 7: Cu 3 minute înainte de oprirea focului, adăugați mierea de salcâm și amestecați ușor.

Pasul 8: După ce dulceața este gata, lăsați-o să se răcească și apoi puneți-o în borcane sterilizate. Capsează borcanele și puneți-le cu capacul în jos până se răcesc, apoi depozitați-le într-un loc răcoros.

Nuci Verzi Curatate Pentru Dulceata
Nuci Verzi Curatate Pentru Dulceata

Beneficiile consumului de nuci verzi

Nucile verzi sunt o sursă excelentă de minerale și vitamine, oferind o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Ele ajută la menținerea sănătății inimii, combat infecțiile urinare, calmând tulburările tractului digestiv, și stimulează imunitatea.

Mici secrete:

  • Asigurați-vă că nucile sunt culese la momentul potrivit. Dacă sunt prea mici, volumul lor poate scădea semnificativ în timpul fierberii.
  • Nu uitați să purtați mănuși atunci când curățați nucile, pentru a evita pătarea mâinilor cu iod.
  • Adăugarea mierii de salcâm aduce un plus de aromă și dulceață. Chiar dacă mierea își poate pierde o parte din proprietățile sale curative atunci când este încălzită, nu devine nocivă pentru sănătate.
  • Sterilizați borcanele și capacele înainte de a le umple cu dulceață, pentru a vă asigura că dulceața se păstrează în condiții optime.

Concluzie

Rețeta noastră de dulceață de nuci verzi cu miere este perfectă pentru a vă începe ziua cu un zâmbet sau pentru a adăuga o notă de dulceață deserturilor preferate. Veți beneficia și de proprietățile nutritive ale nucilor verzi.

Această rețetă este un exemplu perfect despre cum un ingredient simplu, cum ar fi nucile verzi, poate fi transformat într-o dulceață sănătoasă.

Bucurați-vă de această dulceață de nuci verzi și lăsați aroma ei să vă încânte simțurile.

Spor la gătit și poftă bună!

Reteta Dulceata Nuci Verzi
Reteta Dulceata Nuci Verzi