Cum să Prepari un Zarzavat Delicios pentru Iarnă

8688

Salut dragilor, am revenit cu o rețetă nouă, un must-have în cămara oricărui bucătar pasionat – zarzavatul pentru iarnă!

Stim cu toții că sezonul rece aduce cu sine un dor de ciorbe călduțe, gustoase și pline de nutrienți. Ce poate fi mai potrivit decât un bol de ciorbă cu zarzavat proaspăt, pregătit cu grijă chiar de voi?

Legume Pentru Zarzavat La Borcan
Legume Pentru Zarzavat La Borcan

Astăzi, vă voi arăta cum să pregătiți zarzavatul perfect pentru iarnă, care vă va oferi gustul autentic al legumelor proaspete în orice fel de ciorbă sau mancare, chiar și în cele mai reci zile de iarnă.

Ingrediente:

IngredienteCantitate
Roșii3.5 kg
Ardei gras3.3 kg
Morcov1.5-2 kg
Țelină rădăcină800 gr
Pătrunjel rădăcină800 gr
Mărar350 gr
Pătrunjel verde250 gr
Frunze de țelină400 gr
Leuștean600 gr
Ardei iuți3-5 buc
Sare neiodată300 gr
Ingrediente Zarzavat La Borcan Pentru Iarna

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a pune o oală cu apă la fiert. În momentul în care apa începe să clocotească, adăugați o linguriță de sare și amestecați bine până se topește complet. Adăugați roșiile și lăsați-le să fiarba până devin ușor moi.
  2. După ce roșiile s-au opărit, scoateți-le din oală și lăsați-le să se răcească. Odată răcite, decojiți-le și tăiați-le în cuburi mici.
  3. Morcovii, țelina și pătrunjelul rădăcină trebuie dați pe răzătoare. Mărarul, pătrunjelul verde și frunzele de țelină trebuie să fie tocate mărunt. La fel si restul legumelor pe care dorim sa le adaugam (ardei gras, leustean).
  4. Într-un bol mare, combinați legumele rase cu verdeața tocată mărunt. Adăugați sarea și amestecați bine. Adăugați și roșiile tocate și amestecați până se încorporează complet.
  5. Lăsați amestecul să se aseze timp de 10-15 minute. În acest timp, roșiile vor lăsa un lichid. Scurgeți acest lichid, dar nu-l aruncați.
  6. Umpleți borcanele sterilizate cu zarzavatul preparat, lăsând puțin spațiu liber. Adăugați puțin din lichidul scurs de la roșii în fiecare borcan.
  7. Închideți borcanele ermetic și puneți-le la fiert într-o oală mare cu apă timp de aproximativ o oră pentru a asigura conservarea.
  8. După fiert, lăsați borcanele să se răcească, apoi depozitați-le într-un loc răcoros și întunecat.
Zarzavat La Borcan Reteta Simpla
Zarzavat La Borcan Reteta Simpla

Zarzavatul pentru iarnă este acum gata și poate fi folosit în ciorbele preferate pe tot parcursul iernii. Să vă bucurați de gustul autentic al legumelor proaspete chiar și în sezonul rece!

Mici secrete:

  1. Încercați să utilizați legume proaspete, de calitate, pentru a obține cel mai bun gust. Dacă puteți, achiziționați legume de la piața locală sau de la persoane de incredere de la tara.

2. Asigurați-vă că borcanele sunt bine sterilizate înainte de a le folosi. Acest lucru vă va ajuta să prelungiți perioada de conservare a zarzavatului.

3. Dacă doriți un pic de picant, puteți adăuga câtiva ardei iuți în amestec. Acesta va da un plus de savoare ciorbelor.

4. Țineți cont că sarea este un conservant natural, așadar nu o săriți. Sarea va ajuta la păstrarea și intensificarea aromei legumelor.

Reteta Simpla Zarzavat La Borcan Pentru Iarna
Reteta Simpla Zarzavat La Borcan Pentru Iarna

Vă asigur că, odată ce încercați acest zarzavat pentru iarnă, nu veți mai dori să reveniți la cele din comerț. Natura și simplitatea ingredientelor, îmbinate cu magia unei zile petrecute în bucătărie, vor transforma fiecare bol de ciorbă într-o adevărată bucurie.

Nu uitați, gătitul nu este doar despre a hrăni corpul, ci și sufletul. Sper că această rețetă vă va aduce la fel de multă bucurie precum mi-a adus mie.

Până la următoarea rețetă, poftă bună și să aveți o iarnă caldă și gustoasă!