Sirop din frunze de mentă

4065
Reteta Sirop Din Frunze De Menta, Suc De Menta
Reteta Sirop Din Frunze De Menta, Suc De Menta

Prieteni dragi, astăzi vă voi prezenta o rețetă personală pentru sirop din frunze de mentă, un deliciu răcoritor pentru zilele calde de vară. Pentru că sunt un mare fan mentă, vreau să vă arăt cum să preparați această băutură, astfel încât să păstreze toate beneficiile și să vă aducă acea bucurie a gustului proaspăt și răcoritor.

Ingrediente

CantitateIngredient
250 gFrunze de mentă
800 gZahăr
600 mlApă rece
50 mlSuc de lămâie

Cum pregătim siropul de mentă pas cu pas

  1. Alegeți frunzele de mentă: Începeți cu 250g de frunze de mentă, adică aproximativ 5 mâini de frunze dacă le măsurați cu mâna. Asigurați-vă că sunt proaspete și nu sunt uscate.
  2. Prepararea frunzelor: Frunzele de mentă se rup de pe tijă și se spală sub jet de apă pentru a îndepărta orice impurități sau gândăcei care s-ar putea ascunde sub ele.
  3. Pregătiți blend-ul de mentă: Puneți frunzele de mentă într-un blender împreună cu 400g de zahăr și mărunțiți-le. Acest proces va extrage aromele și uleiurile esențiale din frunze, permițându-le să se combine cu zahărul și să formeze baza pentru siropul nostru de mentă.
  4. Macerarea: După ce ați mărunțit frunzele, transferați-le într-o oală, adăugați restul de 400g de zahăr, amestecați ușor și acoperiți oala cu un prosop de bucătărie. Lăsați-le la macerat pentru aproximativ 3-4 ore. Acest pas este esențial în rețeta de sirop de mentă, pentru că permite zahărului să extragă și mai multe arome din frunzele de mentă.
  5. Adăugați restul ingredientelor: După ce s-au macerat timp de 3 ore, adăugați sucul de lămâie și apa. Amestecați ușor și lăsați-l la macerat pentru încă 2 ore.

💡 Sucul de lămâie nu doar că adaugă un gust plăcut de citrice, dar ajută și siropul să-și păstreze culoarea verde și să nu oxideze. 💡

Reteta Sirop Din Frunze De Menta
Reteta Sirop Din Frunze De Menta
  1. Fierberea siropului: După aproximativ 7 ore de macerat, siropul se pune la fiert la foc mic și se lasă să fiarbă 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească, apoi se ia de pe foc. Scopul acestui pas este de a dizolva complet zahărul.
  2. Strecurarea siropului: Folosiți o sită mare și un tifon curat pentru a strecura siropul. Tifonul va reține orice bucățele de frunze de mentă care ar putea trece prin sită, asigurându-vă că siropul este perfect limpede.
  3. A doua fierbere: După ce l-ați strecurat, puneți din nou siropul la fiert și lăsați-l să fiarbă până începe să se lege ca o miere subtire, apoi opriți focul. În acest moment, siropul ar trebui să aibă consistența potrivită: suficient de gros încât să se simtă ca un sirop, dar suficient de subțire încât să poată fi turnat cu ușurință.
  4. Răcirea siropului: Lăsați siropul să se răcească înainte de a-l transfera în sticle. Este important să se răcească complet înainte de a fi depozitat pentru a preveni formarea condensului în sticle, care ar putea duce la dezvoltarea mucegaiului.
  5. Depozitarea siropului: Odată ce este complet răcit, siropul poate fi pus în sticle și depozitat în cămară. Se păstrează bine pentru câteva luni, dacă nu a fost deschis. Odată deschis, păstrați-l în frigider.
Reteta Suc De Menta
Reteta Suc De Menta

Siropul de menta este ideal pentru a fi servit vara cu apa minerala, sifon sau apa simpla fiind foarte racoros.

Sirop De Menta
Sirop De Menta

Menta – Beneficii

Menta este un ingredient delicios care poate da viață multor rețete, dar și oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Menta este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antioxidante, plus că poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la calmarea durerilor de cap.

Ce facem cu siropul de mentă?

Acest suc de mentă se poate consuma simplu, diluat cu apă, sau se poate folosi ca ingredient în diverse cocktailuri răcoritoare. De asemenea, l-am folosit în multe rețete de deserturi, adăugând un gust proaspăt și interesant. Experimentați și voi și descoperiți noi moduri de a-l include în mâncărurile voastre preferate!

Dacă ați încercat și v-a plăcut rețeta de sirop de mentă, vă invit să citiți și articolul despre sirop de soc. Este o altă băutură răcoritoare, de sezon, pe care o puteți prepara acasă, cu ușurință.

Socul, la fel ca menta, are multe beneficii pentru sănătate, deci nu ezitați să-l încorporați și pe acesta în alimentația voastră. Găsiți rețeta pentru sirop de soc [aici].

Până la următoarea rețetă, bucurați-vă de acest delicios sirop de mentă și nu uitați să îmi spuneți dacă v-a reușit!

Vă dorim poftă buna!