Turte turcesti umplute cu verdeată si cascaval

2182

Ingrediente pentru turtă :   350g făină, 25g drojdie, 3 cuburi de unt, 3 linguri de ulei, un pahar de chefir, o lingurită de sare,  250 ml iaurt. 

Ingrediente pentru umplutură  :350g cascaval ras, 2-3 linguri de smantană, doi catei de usturoi, o legătură de mărar

Mod de preparare :Se amestecă drojdia cu zahărul si se dizolvă in putină apă. Intr-un bol adanc se cerne făina, se adaugă sarea, drojdia, uleiul, chefirul, untul si iaurtul. Se frămantă bine aluatul , pană nu se mai lipeste de peretii vasului, este elastic si poate fi modelat. Se lasă acoperit cu un prospop de bucătărie circa 10-20 minute, pană isi dublează volumul.

Pentru umplutură. Mărarul se spală sub un jet de apă si se toacă mărunt. Se amestecă cascavalul ras cu mărarul, cu usturoiul dat pe răzătoarea mică si cu smantana. Se amestecă bine ingredientele pană se obtine o pastă.

Se intind foi rotunde, subtiri pe blatul de lucru tapetat cu făina. Pe fiecare foaie se asează umplutura si se adună marginile aluatului in mijloc, presand cu sucitorul să nu se desfacă in timpul prăjirii. Se prăjesc in ulei incins pană se rumenesc pe ambele părti si se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc calde sau reci, cu smantană deasupra.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit reteta de turte turcesti umplute cu verdeată si cascaval !