Tort Pavlova cu Mascarpone și Căpșuni

5589
Reteta Tort Pavlova Cu Mascarpone Si Capsuni
Reteta Tort Pavlova Cu Mascarpone Si Capsuni

Dacă sunteți în căutarea unui desert de vară, rețeta noastră de prajitura pavlova cu mascarpone și căpșuni este perfectă!

Combinația de cremă bogată de mascarpone și fructe proaspete de sezon creează o explozie de gusturi care vă va încânta cu siguranță papilele gustative.

Ingrediente Pavlova Cu Mascarpone Si Capsuni

IngredienteCantitate
Albușuri5
Zahăr200 g
Zahăr vanilat1 pliculeț
Zeamă de lămâie1 lingură
Amidon alimentar1 lingură
Frișcă200 g
Mascarpone250 g
Căpșuni300 g
Sareun praf
Ingrediente prajitura pavlova
Preparare Tort Pavlova Cu Mascarpone Si Capsuni
Preparare Tort Pavlova Cu Mascarpone Si Capsuni

Mod de preparare:

1. Pregătirea albușurilor: Începeți prin a mixa albușurile la temperatura camerei împreună cu un praf de sare până devin spumoase.

2. Adăugarea zahărului: Adăugați treptat zahărul simplu și zahărul vanilat, continuând mixarea până se topește zahărul și se obține o spumă albă și lucioasă. Acest proces poate dura aproximativ 15 minute.

❗ Daca nu o mixati suficient, aceasta nu se va intari ❗
Daca intoarceti invers vasul in care a fost mixata, spuma nu trebuie sa cada.

3. Includerea amidonului și a zeamei de lămâie: Adăugați amidonul alimentar și zeama de lămâie, mixând pentru încă un minut până la incorporare. Amidonul va ajuta bezeaua sa lege si nu se va sfarama foarte tare dupa coacere.

4. Pregătirea pentru coacere: Așezați un strat de hârtie de copt într-o tavă cu diametrul de 24 cm, turnați spuma, formați o adâncitură în mijloc cu o lingură și dați la copt la 120 de grade timp de 60 minute, sau pe treapta mica a cuptorului cu gaz.

5. Răcirea blatului: Opriți cuptorul după 60 minute și lăsați bezeaua să se răcească complet cu ușa întredeschisă.

6. Pregătirea cremei: Mixați frișca până se întărește, apoi adăugați crema de mascarpone și mixați la viteză mică până la incorporare.

7. Asamblarea tortului: Așezați cu grijă blatul de bezea pe un platou, umpleți adâncitura cu cremă de mascarpone și frisca, apoi decorați cu căpșuni tăiate în bucati mai mici.

Acum, tortul Pavlova cu mascarpone și căpșuni este gata de savurat! Acest desert, cu o crustă ușor crocantă și un interior cremos și aromat, este cu siguranță un deliciu culinar care va face senzație la orice masă.

Poftă bună și spor la gătit!