Ardei Copti la Borcan în Suc Propriu: Rețetă Perfectă

6783
Ardei Capia Copti In Suc Propriu
Ardei Capia Copti In Suc Propriu

Dorim să vă introducem într-un proces simplu și plăcut de a pregăti ardei capia pentru iarnă, direct la borcan, în suc propriu. Un mod delicios de a conserva bogăția verii pentru lunile reci.

Ingrediente:

  • 2 kg de ardei kapia sau ardei gras
  • sare de murături
Ardei Capia Copti
Ardei Capia Copti

Mod de preparare:

  1. Coacerea ardeilor: Începem prin a coace ardeii pe grătar. Odată copti, îi transferăm într-un recipient voluminos, presărând sare între fiecare strat de ardei.
  2. Lasă ardeii să se patrunda: Acoperim recipientul cu un capac și lăsăm ardeii să se patrunda pentru 15 minute. Acest interval de timp facilitează curățarea lor.
  3. Curățarea ardeilor: Îndepărtăm cu grijă coaja, cotoarele și semințele ardeilor, evitând să-i spălăm. Acest lucru se poate realiza ușor cu mâinile.
  4. Drenarea ardeilor: Transferăm ardeii într-o strecurătoare și lăsăm câteva ore pentru ca lichidul să se scurgă. Nu uităm să păstrăm acest lichid, el fiind crucial pentru conserva noastră.
  5. Sterilizarea borcanelor: Între timp, ne ocupăm de sterilizarea borcanelor.
  6. Umplerea borcanelor: După sterilizare, umplem borcanele cu ardei, fie întregi, fie în fâșii. Apăsăm ardeii cât mai mult cu mâna sau cu o lingură/linguriță. Între straturile de ardei, presărăm o cantitate minimă de sare pentru murături.
  7. Adăugarea sucului propriu: După ce toți ardeii sunt așezați în borcane, adăugăm lichidul păstrat peste ei, având grijă să rămână sub gâtul borcanului.
  8. Sigilarea și sterilizarea: În final, închidem ermetic borcanele cu capacele lor, după care le sterilizăm la bain-marie timp de 30 de minute.
Reteta Pentru Ardei Capia
Reteta Pentru Ardei Capia

Ardeii copti in suc propriu, un deliciu pentru zilele de iarna

Așadar, aceasta a fost rețeta noastră pentru a pregăti ardei copti la borcan în suc propriu, o metodă minunată de a conserva ardei capia pentru iarnă.

Este o muncă plină de satisfacții care ne va aduce un gust autentic de vară în zilele reci de iarnă.

Așa că, încercați această rețetă. De fiecare dată când veți deschide un borcan, va veti bucura de un gust intens și sănătos de vara!

Nu uitați să împărtășiți cu noi experiența voastră în comentarii. Ați întâmpinat probleme sau ați adăugat un twist personal rețetei? Ne-ar plăcea să auzim despre asta!

Și, dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să-l distribuiți cu prietenii și familia.

Multă bucurie în bucătărie!