Tort la metru, foarte usor de făcut, gustos și aspectuos

12501

Ingrediente pentru 2 checuri  : 7 ouă, un praf sare, 250 g zahăr, 260 g făina, 200 ml ulei, 1/2 plic praf de copt (5 g), 1-2 linguri de  cacao 

Ingrediente pentru cremă  : un plic budincă (vanilie, ciocolată, căpsuni de care doriti), 300 ml lapte, 200 g zahăr, 200 g unt 

Ingrediente pentru glazură  : 200 g ciocolată, 150 ml friscă lichidă, 50 g unt

Prepararea checurilor :Se mixează spumă albusurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi făina amestecată cu praful de copt si se omogenizează bine ingredientele. Separat se mixează gălbenusurile,  si in timpul mixări se adaugă putin cate putin ca la maioneză uleiul. Peste gălbenusuri se adaugă albusurile bătute spumă si se amestecă cu o lingură de lemn de jos in sus. Compozitia se imparte in două părti egale. Se tapetează două tăvi pentru chec cu hartie de copt si se toarnă in una prima compozitie simplă. In cea de-a doua compozitie se adaugă cacaoa si se amestecă bine, apoi se toarnă in tava. Se dau checurile la copt circa 25-30 de minute. După ce s-au copt se lasă să se răcească complet.

Prepararea cremei : se fierbe o budincă conform instructiunilor de pe ambalaj, si după ce este gata se lasă budinca să se răcească. Untul moale cu 80% grăsime il mixăm spumă, iar in el se adaugă budinca răcită si se mixează bine.

Asamblarea tortului. Checurile răcite, se taie feliute. Pe un platou se ia o felie de chec galben, o ungem cu cremă, lipim peste o felie de chec maro, apoi ungem cu cremă, si tot asa pană la terminarea checului si a cremei.

Prepararea glazurii : Intr-o crăticioară se pune ciocolata ruptă bucăti, untul si frisca lichidă. Se pune crăticioara la bain marie si se amestecă pană se topesc toate ingredientele si se obtine o glazură fină. Glazura caldă se toarnă peste chec si se lasă să se răcească.

 Se dă tortul la rece 2-3 ore, apoi se poate tăia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!