Tort Musuroi cu banane si mascarpone

3856

Ingrediente pentru un tort de 28cm  :un plic de zahăr vanilat, 150g zahăr, 4 ouă, o fiolă esentă de rom,  200g unt, o lingurită praf de copt, un praf sare, 300g făină , 250ml lapte, 50g cacao neagra cu 22% unt de cacao, 50 g ciocolată rasă.

Ingrediente pentru prepararea cremei :250ml friscă lichidă, 150 g crema mascarpone, o lingurită zahăr vanilat, 4 banane, o lămaie, o portocală  

Mod de preparare . Prepararea blatului. Intr-un bol se mixează untul cu zahărul si zahărul vanilat. Treptat se adaugă  ouăle, sarea esenta de rom, si se omogenizează bine toate ingredientele. Peste compozitie se cerne cacaoa, făina amestecată cu  praful de copt, ciocolata rasă si se amestecă bine, cu miscări de sus in jos. La final se adaugă laptele căldut la temperatura camerei si se amestecă pană se obtine un aluat cu o consistentă asemănătoare aluatului pentru clătite. Se toarnă aluatul intr-o oală rotundă unsă cu unt, si se coace circa 30-35 de minute pană trece testul scobitorii in cuptorul incins la 180˚. După ce este copt se lasă la răcit, si cand este răcit se scoate din oală si se se  scobeste interiorul cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul si se păstrează miezul scos.

Prepararea cremei.  Se mixează frisca  impreună cu  zahărul vanilat, pană se intăreste. Se pune peste friscă ,crema de mascarpone si se omogenizează bine compozitia.

Asamblarea tortului.  Bananale se curată de coaja, se stropesc cu sucul de lămaie (să nu oxideze) si se pun una langa alta in golul ramas dupa ce blatul a fost scobit. Peste banane se intinde cu grijă crema de mascarpone, si peste cremă se pun uniform firmituri din miezul scobit din tort. Se ornează cu o felie de portocală si se lasă la frigider circa 2 ore, apoi se poate portiona. Dacă doriti puteti insiropa blatul. Este la fel de gustos si neinsiropat.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!