Cornulete ”Sufletele” cu gem de prune si nucă

12268

Ingrediente pentru aluat:  500 g făină, 250 g untură (sau unt cu 80% grăsime), un ou intreg, o lingurită praf de copt, 50 ml apă, 2 linguri de otet, un praf de sare, o fiolă esentă de vanilie.

Ingrediente pentru umplutură  : Un borcan de 350 g gem de prune (sau orice tip de gem doriti), 150 g nuci măcinate, o fiolă esentă de rom.

Ingrediente pentru decor  : 200g zahăr pudră

Mod de preparare. Prepararea aluatului. Intr-un bol adanc si incăpător se pune făina, se face o gropită in mijloc si se adaugă untura la temperatura camerei, praful de copt, oul , esenta de vanilie, sarea, apa căldută, si cele două linguri de otet. Se frămantă bine  toate ingredientele pană se obtine un aluat ferm si usor elastic pe care il lăsăm la rece circa o oră. Nu frămantati foarte mult aluatul fiindcă untura se va topi prea mult si aluatul va deveni  prea moale.

Prepararea umpluturii. Separat intr-un bol se  amestecă gemul cu nucile măcinate si cu esenta de rom si se omogenizează bine toate ingredientele.

Formarea cornuletelor. Se infăinează blatul de lucru cu 3 linguri de făină, se imparte aluatul două bucăti egale si se intindem fiecare bucată in dreptunghi. Pe lungime se taie fasii de aluat de circa 9-10 cm lătime. La maginea fasiilor de aluat se pune din compozitia de gem, se rulează si se taie in bucăti de 3-4 cm formandu-se cornuletele.

Se asează cornuletele  intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si se coc circa 25-30 de minute la 180 °C. Cand sunt coapte si usor rumenite se scot din cuptor, se pudrează cu zahăr. Se pot servi calde sau reci.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!