Tobă de pui făcută in casă, o gustare sănătoasă

3320

Ingrediente  :   1 pui pentru grill, un plic cu mix de piper, o lingurită boia de ardei dulce, 3 cătei de usturoi,  o lingurită de sare, 30g de gelatină, 1 plic cu mix de condimente (mărar, busuioc, pătrunjel) 

Mod de preparare :Se spală si se curătă puiul. Se indepărtează pielea si se dezosează cu grijă. Carnea se taie in bucătele mici si in făsii. Intr-un bol se amestecă carnea de pui, gelatina, boiaua, frunzele de dafin, mixul de condimente, piperul si sarea. Usturoiul se zdrobeste si se adaugă peste carne. Se amesteca bine toate ingredientele si se pun intr-o pungă de friptură. Punga se leagă bine si se pune intr-o tavă de chec sau cozonac. Punga nu se inteapă conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea va fierbe in suc propriu circa 35-40 de minute in cuptorul incins la 180-200 grade.

După 35 de minute se scoate din cuptor si se lasă circa 20 de minute să se răcorească, apoi se apasă usor deasupra punga să pătrundă zeamă mai bine printre bucătile de carne coapte. Peste pungă se pune o greutate si se dă la rece peste noapte să se inchege bine gelatina. Se indepărtează punga de copt si se taie toba in felii. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!