Sos Remoulade pentru peste, ouă sau fripturi

1089

Ingrediente :  200 g maioneză, o ceapă tocată mărunt, o lingură de muștar Dijon cu bobite, 100 g castraveciori în oțet, tocați foarte mărunt și bine scurși, o legătură de pătrunjel verde, curățat și tocat, câteva fire de tarhon, 1-2 linguri de capere tocate mărunt si bine scurse, optional  2-3 ouă fierte tari și tocate mărunt (depinde de cantitatea dorită de sos), o lingurită cu  pastă de ansoa. 

Modalitate de preparare :Ouăle se toacă mărunt, castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se taie mărunt şi se scurg de zeama,  pătrunjelul se toacă mărunt, ceapa se taie cat mai fin posibil, caperele se scurg si se toacă mărunt.

Intr-un bol metalic se amestecă maioneza cu muştarul, ceapa, castraveţii, caperele, ouăle, pătrunjelul, tarhonul, piperul măcinat şi sarea. Se omogenizează bine toate ingredientele si se adaugă pasta de ansoa. Sosul obtinut are o consistentă mai moale, poate fi folosit la servirea pestelui, chiftelelor, fripturilor . Sosul se păstrează circa  2-3 zile la frigider, in borcane bine capsate. Tinand cont ca este un sos făcut in casă fără aditivi si conservanti nu va rezista mai mult de 2-3 zile chiar si in frigider.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!