Rețeta Sirop de Papadie – Natural Si Sanatos

5393
sirop de papadie
sirop de papadie

Dragi iubitori de bunătăți naturale, astazi vom împărtăși o rețetă cu o aromă deosebită și multe beneficii pentru sănătate: Sirop de Papadie. Dacă te întrebi ce să faci cu toate florile de papadie care înfloresc în grădina ta, ai ajuns în locul potrivit.

Flori De Papadie
Flori De Papadie

Astăzi vom împărtăși cu voi o rețetă ușoară și naturală pentru a face propriul tău sirop de papadie. Acest sirop este o alternativă mai sănătoasă la dulciurile obișnuite, fiind și un fel de “miere de papadie“.

Hai să ne apucăm de treabă!

Ingrediente:

CantitateIngredient
200gflori de păpădie complet înflorite (doar floarea fără tulpină)
750 mlapă
500gzahăr
1lămâie întreagă
Ingrediente sirop de papadie

Mod de preparare:

Pasul 1: Spălați florile de păpădie proaspăt culese într-un bol cu apă rece. Evitați spălarea sub jet de apă rece pentru a nu pierde polenul și a nu zdrobi petalele. După două astfel de spălări, lăsați florile la scurs într-o sită.

Pasul 2: Separati petalele de papadie de partea verde care poate fi amară. Într-o oală de 2 litri adunați petalele, adăugând apoi 750 ml de apă și o lămâie tăiată în rondele.

Pasul 3: Puneți oala pe foc, aducând totul la punctul de fierbere. Lăsați petalele să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, amestecând din când în când. Opriți focul, acoperiți oala și lăsați lichidul să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi transferați oala în frigider și lăsați acolo peste noapte.

💡 Daca mai raman parti verzi printre petale, nu va ingrijorati intrucat acestea vor fi inlaturate prin strecurare.

Pasul 4: A doua zi, strecurați lichidul printr-o sită fină și un tifon curat. Apăsați bine cu o lingură deasupra petalelor pentru a scurge tot lichidul.

Pasul 5: Turnați extractul într-o cratiță, adăugați zahărul și fierbeți. În timpul fierberii, înălțurați spuma care se formează la suprafață. Lăsați siropul să fiarbă până se reduce și se îngroașă – aproximativ 30 de minute.

Pasul 6: Turnați siropul de papadie fierbinte în sticle sau borcane sterilizate și sigilați-le cu dopuri sau capace sterilizate.

Sfaturi utile: Siropul de papadie se păstrează cel mai bine dacă este turnat fierbinte în recipiente sterilizate. Pe timpul verii sau în zilele călduroase, diluat cu puțină apă minerală, este o băutură răcoritoare delicioasă.

Beneficii Sirop De Papadie
Beneficii Sirop De Papadie

Sirop de Papadie Beneficii

Acest sirop nu este doar un deliciu al naturii, ci și o sursă excelentă de vitamine și minerale. Siropul de papadie este cunoscut pentru proprietățile sale detoxifiante, stimulează funcția hepatică și ajută la menținerea sănătății pielii.

Flori De Papadie Sirop Reteta
Flori De Papadie Sirop Reteta

De asemenea, are un rol important în stimularea sistemului imunitar și poate contribui la îmbunătățirea digestiei.

Acum, cu reteta noastră de sirop de papadie, poți să te bucuri de toate aceste beneficii într-o formă delicioasă. Deci, de ce să nu încerci să-l faci acasă? Este simplu, natural și atât de sănătos!