Salata De Sfecla Rosie Cu Hrean

11118

Iarna, ne dorim să avem pe mese preparate delicioase și sănătoase, care să ne încânte papilele gustative.

Această rețetă de salată de sfeclă roșie cu hrean este exact ceea ce aveți nevoie. Cu o combinație perfectă de dulce, acrișor și ușor picant, această salată va fi o alegere excelentă pentru orice masă în familie sau cu prietenii.

Ingrediente

IngredienteCantitate
Sfeclă roșie1.5 kilograme
Hrean600 g
Oțet alimentar300 ml
Ulei4 linguri
Sare pentru murături1 lingură cu vârf

Mod de Preparare:

 1. Curățați sfecla și spălați-o, apoi dați-o pe răzătoare și puneți-o într-un vas încăpător.
 2. Curățați și spălați rădăcina de hrean și dați-o pe răzătoarea mică. Adăugați-o peste sfecla dată pe răzătoare.
 3. Adăugați sarea, oțetul, uleiul și amestecați foarte bine toate ingredientele. Puteți ajusta sarea după gust.
 4. Sterilizați câteva borcane micuțe împreună cu capacele și așezați salata în borcane.
 5. Presați ușor salata în borcan pentru a elimina golurile de aer și lăsați liber spațiul din dreptul gurii borcanului, unde turnați zeama rămasă.
 6. Capsați strâns borcanele și depozitați-le într-un loc răcoros sau în frigider până la consum.
 7. Salata se poate conserva fără o procesare termică, hreanul acționând ca un conservant natural.

Sfaturi și Trucuri:

 1. Sfecla coaptă sau crudă: Această salată se poate face cu sfeclă crudă sau coaptă. Sfecla coaptă va avea o textură mai moale, în timp ce sfecla crudă va fi mai crocantă.
 2. Ajustarea Sării: Nu ezitați să ajustați cantitatea de sare conform gustului dvs. Începeți cu o cantitate mai mică și adăugați mai mult dacă este necesar.
 3. Depozitarea Salatei: Alegeți borcane mai mici pentru depozitare, astfel încât să puteți desface doar cantitatea de salată pe care doriți să o consumați la o masă.
 4. Utilizarea Hreanului: Dacă preferați o salată mai picantă, puteți adăuga mai mult hrean. Dacă doriți o variantă mai blândă, reduceți cantitatea.
 5. Sterilizarea Borcanelor: Asigurați-vă că borcanele și capacele sunt bine sterilizate pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru vă va ajuta să păstrați salata proaspătă pentru o perioadă mai îndelungată.
 6. Beneficiile pentru Sănătate: Această salată nu este doar delicioasă, ci și sănătoasă. Sfecla roșie poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, în timp ce hreanul are proprietăți antibacteriene și poate susține sănătatea căilor respiratorii.
 7. Servirea Salatei: Salata de sfeclă roșie cu hrean se poate servi ca garnitură alături de fripturi sau poate fi adăugată în sandvișuri pentru un gust suplimentar.

Concluzie

Sperăm că v-a plăcut această rețetă simplă și delicioasă de salată de sfeclă roșie cu hrean. Nu uitați, fiecare ingredient poate fi ajustat după gust, astfel încât să se potrivească perfect cu preferințele voastre. Cu beneficii pentru sănătate și un gust irezistibil, această salată va deveni cu siguranță un favorit în casa voastră.

Poftă bună și spor la gătit!