Ruladă impletită cu două tipuri de blat si umplutură de cremă fină , un desert turcesc, ce merita incercat

1299

Spanacul, poate fi  foarte util, in prepararea prăjiturilor, oferindu-le un aspect elegant. Reteta de astăzi are la bază două foi de pandispan colorate diferit, si o umplutură delicioasă din cremă de vanilie si fructe.

Ingrediente pentru foaia de pandispan cu cacao :  2 ouă medii, 50gr unt (la temperatura camerei), 85gr de zahăr, trei lingurite de cacao, 150gr de făină, un pliculet cu praf de copt, 1 fiolă cu esentă de vanilie.

Ingrediente pentru foaia de pandispan cu spanac: 2 ouă medii, 50gr unt (la temperatura camerei), 85gr de zahăr, 70 gr frunze spanac proaspăt, 50ml frișcă lichidă, 150gr de făină, un pliculet cu praf de copt.

Ingrediente pentru cremă: 1 l lapte, 5 gălbenusuri, 7 linguri de zahăr, 6 linguri amidon, esentă de vanilie, si piersici sau orice fructe de sezon.

Modalitate de preparare Pentru pandispanul din spanac. Se blenduieste spanacul cu friscă. Separat se mixează spumă untul cu zahărul si ouăle. Intr-un bol mare se pune făina amestecată cu praful de copt si se toarnă pe rand compozitia de spanac, si compozitia de ouă. Se omogenizează bine toate ingredientele. Compoziția obtinută se toarnă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, si unsă cu unt. Blatul se coace circa 20-25 minute la foc mic, in  cuptor preîncins la 180˚, pană trece de testul scobitorii.

Pentru pandispanul din cacao. Se mixează spumă untul cu zahărul si ouăle. Intr-un bol mare se pune făina amestecată cu cacaoa, praful de copt, si se toarnă compozitia de ouă. Se omogenizează bine toate ingredientele, si se adaugă fiola de vanilie. Compoziția obtinută se toarnă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, si unsă cu unt. Blatul se coace circa 20-25 minute la foc mic, in  cuptor preîncins la 180˚, pană trece de testul scobitorii.

Prepararea cremei: Intr-o crăticioară se amestecă gălbenusurile cu zaharul (zahăr puteti pune după gust), pană cand acesta se topeste. Se adaugă  2-3 linguri de lapte, amidonul si se amestecă pană amidonul este incorporat complet. Se adaugă restul de lapte si se pune la fiert la foc mic. Se amestecă in continuu cu un tel pană compozitia se ingroasă, si se adaugă esenta de vanilie. Crema obtinută  se lasă să se răcească.

Asamblarea  prăjiturii:

Scoateți pandispanele din cuptor și răsturnati-le cu grijă  pe o cârpă umedă și lăsați-le să se răcească. Tăiați cele două pandispane în benzi pe verticală, de mărimea unei panglici mai groase. Pe o folie alimentară asezati pe verticală panglicile din pandispanul cu cacao si pe sub ele incepeti cu grijă să impletiti panglicile pandispanului cu spanac, precum in imaginile prezentate, ca si cum ati impleti un cosulet. După ce am terminat de impletit, se intinde crema de vanilie si se nivelează bine. Se adaugă fructele tăiate mărunt si incepeti să infăsurati atent folia, pentru a forma rulada. Rulada se dă la rece circa 1-2 ore. Vă dorim poftă bună!