Gogosi pufoase cu cascaval

137

Ingrediente : 500-600 g de făină, 1 cană de lapte, 2 cubulete de drojdie (2 x 25g), ½ lingurită de sare, 2 linguri de ulei, 250 gr cascaval ras (dulce sau sărat, după preferinte), 50 g de zahăr pudră pentru pudrat gogosile .

Mod de preparare :Intr-un bol se pune drojdia, se fărămitează si se presară deasupra putin zahăr. Se incălzeste o cană de apă si putina sare. Cand apa este caldută se toarnă peste drojdie si se amestecă pană cand aceasta se dizolvă complet. Se adaugă putin ulei, laptele cald si treptat se cerne făina amestecand pană se obtine un aluat elastic potrivit de tare. Se presară făina pe blatul de lucru si se frămantă aluatul de gogosi cateva minute, se asează intr-un vas aluatul, după care se acoperă cu un prosop si se lasă să crească la căldura aproximativ 30 de minute, pană cand coca isi măreste volumul.

După ce aluatul a crescut frumos, se presară făina pe blat, se taie aluatul si se formează bulgarasi mici care se modelează cu mana, se pune in mijloc cascavalul, se strange cerculetul, se modeleaza cu mana si se formează o gogoasă care se va prăji in baie de ulei, intorcandu-le pe ambele părti pană cand sunt rumenite frumos. Se scot intr-un castron pe un servetel si apoi se pudrează cu zahăr pudră si se servesc alături de sosuri si creme, sau simple. Vă dorim poftă bună!

Comenteaza prin Facebook