Prăjitură fragedă cu mere(de post). O prăjitură gustoasă cu ingrediente la indemana tuturor

21690

Vezi si reteta de prajitura cu mere de post:

Ingrediente pentru aluat: 250 ml apă minerală, 150 ml ulei, 150 gr zahăr, o lingurită zeamă de lămaie, 1/2 lingurită praf de copt, 500 gr făină, un praf sare, o fiolă esentă de vanilie. 

Ingrediente pentru umplutură:  un kilogram de mere, 150 gr zahăr, un pliculet zahăr vanilat, o lingurită scortisoară, 2 linguri de gris

Ingrediente pentru decor:  50g zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare: Prepararea umpluturii. Se spală merele si se curătă de coajă. Se dau merele pe răzătoarea mare, se scurg de zeama lăsată si se pun la călit intr-o oală impreună cu zahărul. Se adaugă peste scortisoara, esenta de vanilie, grisul si se amestecă. După 10 minute de călit, se lasă compozitia deoparte la răcit.

Prepararea aluatului:

Intr-un bol incăpător se adaugă apa minerală , uleiul, zahărul, zeama de lămaie, vanilia si praful de sare. Se amestecă toate ingredientele pană se dizolvă de tot zahărul. Făina se amestecă cu praful de copt si se cerne peste compozitie. Se amestecă compozitia si se frămantă pană se obtine un aluat omogen. Aluatul obtinut se acoperă cu o folie alimentară apoi se dă la rece pentru circa 20 de minute.

Aluatul se imparte in două părti. O parte de aluat se  intinde intr-o foaie cu o grosime de circa 1 cm si se pune intr-o tavă cu diametrul de 20/30 cm, tapetată cu hartie de copt. Se inteapă foaia din loc in loc cu o furculita. Peste foaie se intinde uniform compozitia de mere pe toată suprafata foii. Peste compozitie se intinde a doua foaie de aluat si  se inteapă cu furculita, din loc in loc.

Se introduce prăjitura in cuptorul incălzit la 180 C si se coace circa 25-30 min, pană devine aurie. Se lasă prăjitura să se răcescă complet,  se pudrează si se  portionează după preferinta fiecăruia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit !

Vezi si reteta de prajitura cu mere de post: