Chec in două culori cu glazură de ciocolată amăruie

1616

Ingrediente:  180 g făină albă, 50 g zahăr, 2 ouă, 80 ml ulei, 80 ml lapte, o fiolă esentă de rom, un pliculet zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămaie, 2 linguri cacao, un pliculet praf de copt 

Pentru glazură: 150g ciocolată amăruie, 100ml friscă lichidă

Mod de preparare. Intr-un bol se mixează ouăle cu zahărul tos si zahărul vanilat, pană nu se mai simte zahărul, se adaugă  treptat uleiul, laptele, coaja rasă de lămaie, esenta de rom, făina amestecată cu praful de copt si se amesteca toate ingredientele pană se obtine o compozitie omogenă. Compozitia obtinută se imparte in două părti egale. O parte va fi amestecată cu cacaoa, iar cealaltă rămane simplă.    Se unge cu unt si se tapetează cu făină o tavă de chec cu diametrul de 10 x 25 cm, se toarnă  compozitia simplă si peste ea se toarnă cu grijă compozitia de cacao. Se intinde uniform si se dă la copt in cuptorul preincălzit la 180° C, circa 35- 40 minute ( este recomandat ca in primele 20 de minute să nu deschideti usa cuptorului, checul se poate lăsa).

Pregătirea glazurii. Se pune la foc mic frisca lichidă si se lasă pană ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adaugă ciocolata ruptă in bucătele. Se lasă 2 minute apoi se amestecă pană se obtine un sos omogen. Se lasă să se răcorească, pană ajunge la temperature camerei.   După ce checul in două culori este gata, se scoate din cuptor, se lasă cateva minute in tavă, apoi se toarnă deasupra sosul de ciocolată, se lasă checul la răcit, după care se taie si se serveste.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!