Prăjitură cu foi de pandişpan

9225

 Ingrediente  : Un pachet de foi pandispan ( din comert)

Ingrediente pentru cremă  : 1 litru de lapte, 4 linguri cu nucă de cocos, 5 linguri rase de zahăr, 4 linguri de făină , 250 gr margarină sau unt, o fiolă esenţă de vanilie, 150 gr  ciocolată cu lapte

Ingrediente pentru decor 250 g ciocolata neagra cu 80% cacao, 4 cuburi de unt

Mod de preparare . Prepararea cremei : Se pune la fiert laptele cu zahărul şi nuca de cocos. Cand laptele se incălzeste se adaugă făina in ploaie si se amestecă până se îngroaşă să nu facă cocoloaşe.
Când este gata , se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se acoperă cratita cu o folie alimentară să nu se formeze crustă . Peste crema rece punem untul la temperatura camerei, esenţa de vanilie, ciocolata albă topită  la bain marie şi răcorită, apoi se mixează pană se obtine o cremă fină . 

Prepararea glazurii. Cicolata se rupe in bucati si impreuna cu untul se pune la topit la bain marie. Se amesteca pana se topeste ciocolata apoi se lasa la racorit.

 Asamblarea prăjiturii. Crema  se imparte în trei părţi egale şi se repartizează uniform între foile de pandişpan.  Suprafaţa prăjiturii se intinde ciocolata topita si racita. Se dă prăjitura la rece pentru circa 2-3 ore, apoi se poate portiona dupa dorinta fiecăruia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!