Prăjitură Buzdugan

112

 ( Ingrediente pentru 12 bucăti )

Ingrediente pentru  coji  :4 ouă, 90 gr  zahăr, 150 gr  făină , un praf de sare, o linguriţă coajă de lămâie 

Ingrediente pentru cremă  :4 ouă, 200 gr ciocolată amăruie,150 gr zahăr,  200 gr  unt moale

Ingrediente pentru sirop  :150 gr  zahăr, 400 ml  apă, o fiolă esenţă de rom

Ingrediente pentru decor  :250 gr  nuci coapte şi tocate mărunt

Mod de preparare :Prepararea blatului. Albuşurile se mixează cu un praf de sare,pană spumează.Se adaugă treptat zahărul şi se mixează  până se obţine o bezea fermă . Gălbenuşurile se amestecă cu coaja de lămâie şi se adaugă în bezea .Se crne faina amestecand să nu facă cocoloase. Compoziţia se pune într-un poş şi intr-o tavă de aragaz se formează cercuri egale de aluat. Se coc circa 20 minute la 180C , si după ce s-au copt se scot din cuptor şi se lasă să se răcească . 

Prepararea siropului .Intr-o oală se pune la fiert zahărul cu apa, si  se fierb pană dau in câteva clocote. Se  iau de pe foc şi se adaugă esenţa de rom , apoise lasă să se răcească .

Prepararea cremei. Ouăle se bat cu zahărul si se pun la fiert la bain marie intr-un bol metalic. Se amestecă până se îngroaşă, apoi se adaugă ciocolata , se omogenizează şi se lasă compozitia  să se răcească circa o oră . Untul se mixează apoi incorporează treptat in cremă şi se mixează până  se obţine o cremă fină .

Asamblarea prăjiturii .Cojile se unesc  două cate două . Se însiropează , pe una dintre ele se pune un strat  de cremă si se acoperă cu cea de a doua coajă . Se tăvălesc prin nucăcu partea laterală , apoi, se aşează pe un platou . Crema rămasă se pune într-un poş  şi se formează ţepi pe suprafaţa prăjiturilor . Se păstrează la rece pana la servire.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook