Prăjitură Fanta, o prăjitură savuroasă si cremoasa

10367

 Ingrediente pentru blat:  6 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri  făină, doua lingurite de cacao, 100 ml ulei, un plic praf de copt, un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:  500 gr brânză de vaci, 200 gr  unt, 150 gr zahăr pudră, o lingurita esenţă de vanilie

Ingrediente pentru glazură:  2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml suc Fanta, 5 linguri zahăr

Mod de preparare. Prepararea blatului. Se separă gălbenuşurile de albuşuri . Gălbenuşurile se mixează cu zahărul , peste ele se adaugăm uleiul în fir subţire şi se continuă mixarea . Se amestecă intr-un bol făina cu cacaoa şi praful de copt . 
Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri . Se amestecă uşor , cu mişcări de jos în sus . Se toarnă compoziţia într-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt . Se dă tava la copt in cuptorul încălzit la 180˚ si se coace pentru circa 25-30 de minute. După ce blatul este copt se lasă la răcit in tavă .


Prepararea cremei . Se  mixează untul cu zahărul pudră până devine spumos. Peste compozitie se adăugă brânza, esenţa şi se continuă mixarea  . 
Crema  se intinde peste blatul răcit, se nivelează si se dă tava la frigider pentru circa o oră. 

Prepararea glazurii: Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic , si  în loc de lapte se folosesc cei 800 ml Fanta . Se amesteca pana se ingroasă si apoi se lasa la racorit. Când este foarte puţin călduţă se  toarnă peste stratul de cremă de branza si se niveleaza cu o spatula . Se da la rece pentru 2 ore , apoi prăjitura se poate tăia şi servi .

 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!