Biscuiti linzer cu gem de gutui, fragezi si parfumati

2411

Ingrediente (pentru circa 50 de bucăti)  :150g făină, 100g faina de migdale  (preparată in casă din migdale măcinate), 250g unt cu peste 80% grăsime, 150g zahăr, 2 gălbenusuri , un praf de sare, vanilie (un pliculet zahăr vanilat, ori o lingură esentă de vanilie), 1 borcan de gem de gutui  sau de care preferati 

Mod de preparare. Se mixează untul cu zahărul pană devine o spumă. Se adaugă pe rand cate un gălbenus,  apoi se adaugă sarea si vanilia. Se cerne făina cu făina de migdale, si se amestecă pană se omogenizează făina perfect. Aluatul se inveleste intr-o  folie alimentară si se dă la rece circa 3-4 ore . Se scoate aluatul din frigider, si se imparte in două jumătăti. O jumătate se intinde pe blatul de lucru infăinat  intr-o  foaie de cca 3mm grosime si se decupează in cerculete mici cu o formă rotundă. Cealaltă jumătate, se intinde pe blatul de lucru infăinat, se decupează in cercuri si fiecare cerc, se decupează si in mijloc cu un cerc mai mic.


Intr-o tavă tapetată cu hartie de copt se asează biscuitii unul langă altul si se introduc in cuptorul preincălzit la 180 ˚ pentru circa 15 minute. Supravegheati coacerea să nu se ardă. Cand s-au copt, biscuitii se scot cu grijă cu o spatulă , fiindca sunt foarte fragili, si se asează pe un grătar să se răcească.
După ce s-au răcit complet, se ung cu gem biscuitii nedecupati si se  asează deasupra lor biscuitii decupati in mijloc, apoi se pudrează cu zahăr farin. Se lasă biscuitii să se inmoaie pană a doua zi.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit   !