Prăjitură Eti Puf, practică rapidă si foarte gustoasă

1787

Ingrediente:  40 de biscuiti cu cacao, 600 gr cremă de vanilie, 150 ml lapte, 250 gr friscă cu cacao, 12 bucăti de biscuiti Eti Puf, o ciocolată de menaj.

Ingrediente pentru crema de vanilie: 3 gălbenusuri , 500 ml lapte, esentă de vanilie, 100 grame de zahăr, o budinca de vanilie, 50 grame de făina albă, 100g unt

Mod de preparare :Pregătirea cremei. Se amestecă budinca cu laptele, se adaugă esenta de vanilie  si se pune compozitia la fiert la foc mic. Se mixeaza galbenusurile impreuna cu zahărul si cand acestea s-au albit la culoare si compozitia a crescut in volum, se adaugă făina in ploaie , amestecand continuu pană la incorporarea completă. Peste compozitie se adaugă, 2-3 linguri de lapte fierbinte, apoi compozitia se toarnă in fir subtire in laptele fierbinte si se amestecă continuu pe măsura ce  adăugăm. Compozitia obtinută se pune la fiert la foc mediu circa 10 minute, amestecand continuu pană se ingroasă. După ce este gata crema se lasă la răcit, dupa ce este rece se adauga untul sis e mixează pană se obtine o crema fină.

Ciocolata de menaj se topeste la bain marie cu 2 linguri de ulei si se lasă la răcit. 

Asamblarea prajiturii. Se asează intr-o tavă, unul langă altul 18 biscuiti trecuti rapid prin lapte. Peste ei se toarnă un strat gros de cremă de vanilie si se intinde uniform peste biscuiti cu un cutit cu lama lata. Peste stratul se cremă se asează restul de 18 biscuiti (nu ii mai treceti prin lapte se vor inmuia d el acrema) si se toarnă un nou strat de crema de vanilie. Deasupra cremei de vanilie se toarnă frisca amestecată cu cacao si se intinde bine(se poate folosi si o cremă de cacao). Peste friscă se decorează cu cei 12 biscuiti Eti Puf, si se toarnă printer ei, sosul de ciocolată răcit. Prăjitura se dă la rece circa 1 oră pană se intăreste ciocolata. Pentru sosul de ciocolată se poate folosi un sos facut in casa sau un sos cumparat din comert.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit    .