Somon in sos de unt, cu lămaie si rozmarin,o propunere simplă pentru o masa usoara

2069

In maxim 15 minute puteti găti acasă o retetă ca la  restaurant.

Ingrediente:  6 fileuri proaspete de somon, o legătură de pătrunjel tocat, rozmarin si cimbrisor (după preferintele fiecăruia), 80gr unt, 3 linguri cu ulei de măsline, o lămaie, doi cătei de usturoi.  

Modalitate de preparare:  Fileul de somon se spală si se portionează in bucăti dreptunghiulare. Se condimentează cu sare, rozmarin si cimbrisor. Intr-o tigaie antiaderentă se pune la incins uleiul de măsline si 3 cuburi de unt. Cand untul este topit se pun fileurile de somon. Fileurile se prăjesc circa 1-2 minute pe fiecare parte. Este recomandat să le intoarceti foarte usor, cu o spatulă , somonul se poate rupe usor. Adăugati usturoiul pisat, intoarceti iar pestele cu o spatulă din silicon după incă 2 minute si adăugati peste el sucul de la o lămaie. Stropiti mereu pestele cu sosul de unt si lămaie. Somonul este gata, cand are o culoare frumos caramelizată.

Scoateti usor pestele pe un platou. Sosul rămas in tigaie poate fi amestecat cu alt cub de unt si putină zeamă de lamaie, si poate fi turnat peste somon. Este recomandat să-l serviti cu jumătăti de lime, alături de legume la aburi sau o salată verde. Vă dorim poftă bună si spor la gătit reteta de somon in sos de unt !