Prăjitură cu pere și iaurt

122

Ingrediente : 250g făină, 250g iaurt cu grăsime, 150g zahăr, 3 ouă, 4 pere, 100g unt, 100g fulgi de migdale, o fiolă de vanilie, un pliculet praf de copt, zeama de la o  lămaie.

Mod de preparare :Perele se spală, se taie felii si se stropesc cu zeama de lămaie. Untul se topeste si se lasă să se răcorească. Separăm albusurile de gălbenusuri. Se mixează zahărul cu gălbenusurile pană devin asemănătoare cu o cremă spumoasă, apoi se adaugă untul, iaurtul si  făina amestecată cu praful de copt. Se mixează bine toate ingredientele si se adaugă vanilia si fulgii de migdale. Albusurile se mixează pană devin o spumă albă si se adaugă peste compozitie. Se omogenizează bine compozitia si se amestecă cu o spatulă din lemn, amestecand compozitia de jos in sus.

Se unge cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 28cm, se tapetează cu hartie de copt si se adaugă o parte din compozitie. Se adaugă de jur imprejur un rand de pere, apoi se adaugă restul de compozitie, se adaugă alt strat cu felii de pere. Peste pere se adaugă fulgii de migdale. Prăjitura se dă la copt in cuptorul incălzit la 180˚, si se lasă la copt circa 30-35 de minute pană capătă o culoare usor arămie la suprafată. Lăsati prăjitura să se răcească si o puteti servi simplă sau pudrată cu zahăr vanilat.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook