Desert cu ruladă, un dulce rapid de preparat, deosebit de apetisant și aromat

Ingrediente :

o ruladă cu cacao si umplutură de vanilie (gata cumpărată din comert, sau făcută in casă), patru boluri de sticlă mici, o rolă de folie alimentară, două banane, 150ml friscă, 150 g mascarpone,150 g stafide, 200 ml sos de ciocolată, 100g fulgi de ciocolată amăruie.

Ingrediente pentru sosul de ciocolata :

150 g ciocolată (de menaj sau amăruie ), 250 ml lapte, 1 lingurită de amidon de porumb, 80 g zahăr, o lingurită de cacao, un praf de sare

Modalitate de preparare sos de ciocolata

Dizolvati amidonul in cateva linguri de lapte din cantitatea dată. Intr-o crăticioara puneti laptele impreună cu zaharul si praful de sare. Cand incepe să fiarbă, adaugati treptat amidonul, amestecand continuu. După cateva clocote, opriti focul, adăugati ciocolata tocată mărunt si o lingura de cacao. Amestecati ingredientele pană se omogenizează si se topeste ciocolata. Cand sosul este gata, se lasă la răcit .

Mod de preparare desert :

Se taie rulada in rondele, de mărimi potrivite . Se asează folie alimentară in cele patru boluri. Se pune pe fundul fiecărui bol cate o rondea de ruladă, apoi se distribuie restul rondelelor de jur imprejurul bolului. Se bate frisca tare, se amestecă cu mascarpone, si se asează cate o lingură de compozitie in fiecare bol. Se nivelează bine. Se adaugă cateva stafide peste mascarpone. Bananele se curătă de coajă si se feliază in rondele. Peste mascarpone si stafide se asează un rand de rondele de banane. Peste banane se adaugă două linguri de mascarpone si se nivelează bine. Se adaugă un nou strat de ruladă si se strang bine marginile foliei alimentare, se apasă usor cu podul palmei, pentru a se aplatiza. Se dă la rece circa o oră, apoi se scoate si se răstoarnă pe un platou, se dezlipeste cu grijă folia alimentară si se glazurează cu sos de ciocolată răcit, apoi se decorează cu fulgi de ciocolată amăruie .

Fructele din interior pot fi inlocuite si cu ananas sau oricice alt fruct doriti, de asemenea frisca cu mascarpone poate fi inlocuită cu orice tip de budincă doriti.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit .

 

Comenteaza prin Facebook