Desert cremos din ruladă, cu fructe si ciocolata

1259

Ingrediente: 2 rulade de cacao cu umplutură de vanilie (gata cumpărată din comert, sau făcută in casă),  o rolă de folie alimentară, 3 banane, 150ml friscă, 250 g mascarpone,150 g stafide, 250 ml sos de ciocolată, 120g fulgi de ciocolată amăruie, 6 cupe pentru inghetata (sau 6 boluri adanci), zeama de la 1 lamaie 

Mod de preparare : Cu ajutorul unui cutit ascutit se portioneaza rulada in rondele subtirele. In fiecare cupa de inghetata se aseaza cate o folie alimentara,se tapeteaza peretii cupei cu folie. Alegeti cupe de inghetata cu peretii inalti si baza lata. Pe fundul fiecărei cupe se pune cate o rondea de ruladă, apoi se distribuie restul rondelelor de jur imprejurul peretilor cupelor. Se mixeaza frisca pana se intareste, apoi se pune cate 3 lingurite de frisca in fiecare cupa. Bananele se decojesc si se feliaza in rondele.Pentru a nu se oxida se stropesc cu zeama de lamaie. Se distribuie uniform rondelele de banane in fiecare cupa.

Se  adauga uniform stafidele peste banane,se completeaza cu mascarpone si peste mascarpone se pune un nou strat de banane si iar mascarpone. Se nivelează bine  si se strang bine marginile foliei alimentare, se apasă usor cu podul palmei, pentru a se aplatiza. Se dă la rece in frigider circa o oră, apoi se scoate si se răstoarnă pe un platou.

Se dezlipeste cu grijă folia alimentară si se glazurează cu sos de ciocolată răcit, apoi se decorează cu fulgi de ciocolată amăruie . Sosul de ciocolata il putet i cumpara din comert sau il puteti face in casa topind o ciocolata de 250g la bain marie impreuna cu 3 cubulete de unt.Se lasa apoi sosul la racit si se decoreaza desertul.

Nota.Fructele din interior pot fi inlocuite si cu ananas sau orice alt fruct doriti, de asemenea frisca cu mascarpone poate fi inlocuită cu orice tip de budincă doriti.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!