Rondele de ananas in aluat foietaj

2620

Ingrediente  : 1  aluat foietaj(cumparat din comert), 1 conserva cu ananas rondele , 50g zahăr pudră,  un gălbenus de ou 

Mod de preparare :

Rondelele de ananas se pun intr-o strecurătoare pentru a se scurge sucul in care au stat. Se sterg cu un servetel de hartie să fie cat mai uscate. Aluatul se pune pe blatul de lucru si se portionează in pătrate de diferite dimensiuni, in fuctie de mărimea rondelei de ananas. Se taie marginile pătrătelului de aluat in fasii, păstrand circa 1cm la mijloc netăiat pe fiecare latură.  

Se amplasează ananasul in mijlocul pătrătelului de aluat. Se ridică pe rand cele 4 colturi spre mijlocul pătrătului de aluat si se lipesc la mijloc, se obtine astfel o floare. Florile formate se asează intr-o tavă unsă cu unt si  tapetată cu hartie de copt. Florile se ung cu ajutorul unei pensule cu gălbenusul de ou bătut. Se dau florile la copt in cuptorul preincălzit la 180˚, circa 20-25 de minute, pană au căpătat o culoare aurie. Se asează florile pe un platou si se pudrează cu zahăr. Se pot servi calde sau reci.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!