Prăjitură Tăvălită cu umplutura de gem

4601

(Ingredientele prezentate sunt pentru 1.500 kg)

Ingrediente pentru pandişpan :  240 gr făină, 160 gr zahăr, 120 gr unt, 6 ouă  medii, un plic praf de copt, o lingură esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutură : 1 borcan cu geam

Ingrediente sosul de ciocolată:  500 gr ciocolată amăruie, 300 ml smântână lichidă   

Ingrediente pentru tăvălit :  200 gr nucă de cocos fulgi .

Mod de preparare. Prepararea pandispanului. Untul se topeste si se  lasă să se răcească . Intr-un bol  se pun ouăle şi se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă in compozitie untul topit, esenţa de vanilile şi se amestecă la viteză mică pană se incorporează perfect .
Se adăugă în compoziţie făina amestecată cu praful de copt si se incorporează usor cu o lingură, cu miscări  de sus în jos. Intr-o tavă  cu dimensiunea de 25×35 cm , se pune hartie de copt şi se toarnă compoziţia . Se dă tava la copt pentru circa 25 de minute,  în cuptorul preîncălzit la 180°C , apoi după ce este copt, se  lasă să se răcescă complet .

Prepararea sosului de ciocolată. Se rupe ciocolata şi se pune într-o cratiţă, apoi se pune la topit la bain marie .  După ce ciocolata s-a topit se adaugă smântâna lichidă caldă şi se amestecă până când se topeste complet, apoi se lasă la răcorit .

Asamblarea prăjiturii: Pandişpanul se taie în cuburi de aproximativ 4×4 cm.  Se taie fiecare cub pe jumătate şi îl umple cu dulceaţă, apoi  se trece prin sosul de ciocolată si se tăvăleste prin nucă de cocos Prăjitura se lasă la rece circa o oră înainte de a fi consumată pentru a se întări uşor.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!