Prăjitură cu cremă de frişcă

13029

 Ingrediente pentru blat : 6 ouă, 100 gr zahăr, 120 gr făină, 4 linguri ulei, 2 linguri cacao, 5 gr  praf de copt, un praf de sare, esenţă de rom

Ingrediente pentru cremă : 2 ouă, 10 gr gelatină granule, 200 ml  frişcă lichidă, 100 gr zahăr, 100 ml  lapte, zahăr vanilinat

Ingrediente pentru sirop : 200 ml  apă, 150 gr  zahăr, 1 fiola mica esenţă de rom

Ingrediente pentru glazură : 4 linguri apă, 4 linguri zahăr, 50g unt cu 80% grasime, 2 linguri cacao  

Ingrediente pentru decor :  200 ml frişcă lichidă, 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare. Prepararea blatului. Intr-un bol se amestecă făina cu praful de copt şi cacaoa. Albuşurile se mixează separat cu un praf de sare pana se obtine o spumă tare, apoi se adaugă treptat zaharul, continuand   mixarea până se obţine o bezea tare şi lucioasă . Se încorporează in compozitie treptat  gălbenuşurile si uleiul in fir subtire. Se adaugă compozitia de făină  se amestecă foarte bine şi se toarnă într-o tavă cu dimensiunea de 20x30cm, unsă cu ulei si tapetata cu hârtie de copt. Se coace prăjitura circa 30-35 de minute in cuptorul incălzit la 180˚. După ce este copt se lasă blatul la răcit. După ce s-a răcit se taie pe lungime in două foi egale.


  Prepararea siropului : Intr-o oală se pun la fiert pentru  apa şi zahărul si se fierbe pană se topeste zahărul. După ce a fiert se lasă să se răcească se adaugă o lingură cu esenţă de rom .
Prepararea cremei. Se pune la hidratat gelatina în lapte rece pentru circa 10 minute. Separat se mixează  frişca pană se intăreste. Ouăle se freacă cu zahărul tos  şi zahvrul vanilinat , apoi se adaugă peste gelatina hidratată . Se pune amestecul la bain amrie şi se amestecă până se îngroaşă crema. Se  ia vasul de pe foc şi se amestecă până se răceşte complet . Se adaugă frişca şi se încorporează bine cu o spatulă .

Prepararea glazurii : Se pune la fiert apa  cu zahărul , si când dă în clocot se adaugă untul tăiat cubuleţe şi cacaoa . Se lasă amestecul să fiarbă pentru circa  5 min, apoi  se lasă să se răcorească .

Asamblarea prăjiturii .Se aşează pe un platou drept blatul, se însiropează din abundentă, se intinde uniform crema şi se nivelează bine,apoi se pune deasupra  a doua foaie însiropată . Prăjitura se porţionează , se glazurează, se decorează cu frişcă. Se tine prăjitura la rece pentru aproximativ 2 ore, apoi se poate portiona .

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!