Chec Tigrisor, adorat de copii, părinti si bunici

8663

 ( Ingredientele mentionate sunt pentru cantitatea de 600 gr  de produs)

Ingrediente : 3 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 200 gr făină, un plic praf de copt,  un praf de sare, o fiolă esenţă de rom, 5 linguri de ulei, 2 linguri cacao   

Mod de preparare:

Incepem prin a separa ouăle . Albuşurile cu un praful de sare se mixează pană obtinem o  spumă densa. Peste ele se adaugă 3 linguri de zahăr si se mixează până spuma devine albasi tare ca pentru  bezea . Gălbenuşurile se freacă separat cu 5 linguri de zahăr până se topeşte zahărul şi devin usor cremoase, apoi  se adaugă esenţa de rom,se cerne peste ele făina amestecată cu praful de copt si se amestecă bine.In compozitie se incorporeaza  laptele tinut la temperatura camerei şi uleiul si in timp ce le turnam amestecam continuu.

În  compoziţie se adaugă spuma de albuşuri si se  amestecă usor cu o spatula, cu miscări de sus în jos. Compoziţia obtinută se imparte  în două părţi egale , o parte rămâne simplă, iar în cealaltă se adaugă cacaoa cernută . Într-o tavă mare de chec tapetată cu hârtie de copt se pune pe rând în centrul tăvii o lingură de compoziţie simplă , deasupra ei o lingură de compoziţie cu cacao şi tot aşa până se termină ambele compoziţii. Ultima compozitie trebuie sa fie din aluat simplu.

Cu ajutorul unui betisor subtire care se introduce in compozitie, se formeaza in tava cercuri si vartejuri, atfel vom crea un aspect marmorat la interior. Se  dă tava la copt in  cuptorul prancins la 180˚  pentru circa 30-35 minute . După ce este copt,checul se lasă la răcit in tava, apoi cand este rece se pudrează cu zahar pudra si se poate portiona.

Checul poate fi servit si usor caldut si rece alaturi de o ceasca de lapte, cafea sau ceai.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!