Chec cu lămâie şi mac

2140

(Ingredientele prezentate sunt pentru cantitatea de 800 gr )

Ingrediente : 5 ouă, 200 gr  zahăr, 5 linguri ulei, 250 gr  făină, un praf de sare, 1 plic praf de copt(5g), sucul şi coaja de la o lămâie mare, 2 linguri seminţe mac  

Mod de preparare 

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Gălbenuşurile se freacă cu 100 g zahăr pană devin cremoase. Peste ele se adaugă in fir subtire uleiul şi macul. Se amesteca bine pană se omogenizează  toate ingredientele. Separat se mixează albuşurile cu un praf de sare pană devin o spumă tare, apoi se adaugă treptat zahărul si se mixează pana se obtine o  spuma tare si lucioasă. Se pune albuşurile mixate şi coaja de lămâie peste galbenuşuri şi se amestecă uşor cu o lingură, cu miscari de sus in jos . Folositi lamaie bio nestropita, o gasiti la raionul de legume in orice supermarket.

Praful de copt se stinge cu sucul de lămâie si se toarnă peste compoziţie , apoi se încorporează făina si se amestecă usor. Compozitia obtinută se toarnă  într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt  si unsă cu ulei. Se coace checul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-45 de minute.

Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr pudră se portionează.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!