Prăjitură cu cireşe şi cremă de cacao

1107

 (ingredientele prezentate sunt pentru 10 porţii )

Ingrediente pentru blat : 500 gr cireşe fără sâmburi, 130 gr  făină, 130 gr  zahăr, 5 ouă, 30 ml ulei, 30 gr unt , o lingură esenţă vanilie, un praf de sare

Ingrediente pentru cremă :  4 gălbenuşuri, 200 gr zahăr pudră, 3 linguri cacao, 300 gr unt, 2 linguriţe esenţă de rom

Mod de preparare : Prepararea blatului. Se mixează ouăle cu un praf de sare până devin usor cremoase . Peste ele se adăugă esenţa de vanilie , zahărul si se continuă mixarea. In compozitie se  care adaugă untul topit şi răcit , treptat uleiul si se mai mixează 2 minute. La final se  adaugă făina cernută şi se amestecă cu o lingură cu miscări de sus în jos. Se toarnă compozitia intr-o tavă cu dimensiunea de 25x35cm,  tapetată cu hârtie de copt. Peste compozitie se  pun cireşele fără sâmburi , si se bagă tava în cuptorul incălzit la 180˚ pentru circa 25-30de minute. Se  lasă blatul la răcit în tavă. 


Prepararea cremei. Se pun intr-un bol metalic gălbenusurile cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se pun la bain-marie si se amestecă in continuu cu un mixerul până ce  crema incepe să se îngroaşă şi îşi dublează volumul. Se dă  bolul deoparte, se adaugă praful de cacao şi esenţa de rom. Separat se mixează untul cu restul de zahăr pudră până devine pufos. Se toarnă peste unt crema de gălbenuşuri şi cacao şi se mixează 3-4 minute până se omogenizează perfect si obtinem o cremă fină. Se imparte crema in două părti egale.

Asamblarea prăjiturii :

Se taie blatul in jumătate pe lungime si se asează pe un platou drept. Pe o parte a blatului se intinde uniform crema, se nivelează si se acoperă cu cealată jumătate de blat . Se taie prăjitura in  pătrate egale şi se decorează cu crema rămasă şi cu câte o cireaşă. Se tine la rece circa 2 ore apoi prăjitura se poate servi.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!