Prăjitură Eva cu căpşuni

3439

Ingrediente pentru blat  : 3 ouă, 70 gr  zahăr , 1 praf de sare, 100 gr  făină, două  linguri de ulei, 1 pliculet praf de copt(5g), 1 fiola esenţă de vanilie.

Ingrediente pentru cremă  : 300 gr căpşuni, 200 gr zahăr, 400 ml frişcă lichidă,  2 pliculete gelatină, o esenţă de vanilie 

Ingrediente pentru decor  : 200 gr căpşuni, un plic tort de gelle roşu, 250 ml apă, două linguri zahăr   

Mod de preparare .  Prepararea blatului. Se amestecă intr-un bol adanc praful de copt cu făina. Se separă ouăle albusurile de galbenusuri . Albuşurile se mixează cu un praf de sare pană se spumează, apoi se adaugă zahărul si se mixează până devine o spumă tare si fermă. In compozitia de albusuri se adaugă , esenţa de vanilie , gălbenuşurile si se amestecă cu o spatula , cu miscări de sus în jos. Se cerne in compozitie făina, se adaugă cele două linguri de ulei şi amestecăm bine . Compoziţia obtinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu dimensiunea de  20×25 cm,  si se dă la copt circa 20-25 de minute in cuptorul incins la 180 grade . După ce este copt se lasă blatul să se răcească .

Prepararea cremei. Se punem gelatina  la hidratat într-un bol cu apă rece circa 10 minute . Căpşunele se spală si se taie în două. Se pun intr-un blender si se blenduiesc până obţinem o pastă fină . Într-o crăticioara se pune la foc potrivit frişca lichidă şi amestecul de căpşune cu zahărul. Se amestecă cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul si compozitia ajunge la punctul de fierbere , apoi oprim focul şi adăugăm gelatina hidratată. Se amestecă până se dizolvă foarte bine .

Prepararea decorului. Se amestecă într-o cratiţă jeleul cu zahărul, adăugăm apă şi se pune pe foc să fiarbă aproximativ un minut .

Asamblarea prăjiturii. În aceasi tavă în care a fost copt blatul, se  pune o folie alimentară,  se toarnă amestecul de căpşuni şi peste se punem blatul.  Se dă prăjitura la frigider circa 2 ore . După două ore se scoate prăjitura,  se  răstoarnă pe o tavă cu blatul în jos şi crema deasupra . Se taie cateva căpşuni şi se ornează prăjitura cu ele, apoi se pune peste ele jeleul cald. Se lasa circa 2 ore la rece apoi se poate portiona si servi.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit !