Prăjitură Albă ca zăpada. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri din copilărie

9218

 Ingrediente pentru foi  : 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 2 ouă, o linguriţă rasă de amoniac, un praf de sare, 700g făină 

Ingrediente pentru cremă  : 1 litru lapte, 8 linguri de făină, sucul de la o lămâie, 6 linguri de zahăr, un pachet unt, coaja de la o lămâie, o esenţă vanilie

Mod de preparare . Prepararea foilor. Într-un bol adanc se mixează , ouăle cu zahărul, sarea si se mixează pană se spumează si se topeste zahărul, apoi se adaugă laptele şi uleiul si se amestecă bine toate ingredientele. Se stinge amoniacul cu putină zeamă de lămâie si se adaugă peste ingrediente, se amestecă si treptat se adaugă făina . Se frămantă pană se obtine  , un aluat omogen care nu se lipeşte de mâini . Se strange aluatul in bol şi  se formează o bilă, care  se lăsă să se odihnească circa 20 de minute . Aluatul obtinut  se împarte în patru bile egale. Pe blatul de lucru infainat se intinde fiecare foaie dupa  dimensiunea tăvii in care se va coace prăjitura.  Se întinde fiecare foaie şi se pune pe fundul unei tăvi întoarse sau chiar in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapă cu furculita aluatul din loc in loc  să nu se umfle la copt . Se da foaia la copt in  cuptorul incins la 170˚si se coace pentru circa 15 minute . Foaia trebuie să fie usor colorată  la suprafată şi să se întărească putin. Se retetă procedura de coacere si cu celelalte foi.

Prepararea cremei. Într-o oală se pune făina amestecată cu  zahărul  ,esenta de vanilie,  coaja de lămâie ,se amestecă, apoi se toarnă laptele puţin câte puţin si se amestecă cu un tel,  până se formează o cremă. Se pune cratiţă pe foc mc si se  amestecă continuu cu un tel până crema începe să se îngroaşe ca o budincă. Se opreste focul, se adaugă zeama de lămâie, se omogenizează si se lasă  crema să se răcească. După ce este rece se pune untul tăiat cubulete, se mixează 2-3 minute si se dă deoparte.  

Asamblarea prăjiturii.  Într-un platou drept se pune prima foaie , peste ea se  intinde uniform cremă , se completează cu altă foaie, iar cremă  şi tot aşa până se termină ingredientele. Peste ultima foaie se intinde  puţină cremă şi se presară  nucă de cocos . Se tine prăjitura la rece pentru circa 4-5 ore, apoi se taie după dorinta fiecăruia.

 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!