Prăjitura cremsnit, un desert rapid si fără coacere cu friscă si cremă de vanilie

3388

Ingrediente : 1 pachet foi cremşnit,    

Ingrediente pentru crema de vanilie :  400 ml lapte,  4 gălbenusuri,  4 linguri făină,  2 linguri de midon, 150g  zahăr, două fiole esentă de vanilie,  un plic zahăr vanilat, un pachet de unt.

Ingrediente pentru  crema de friscă  :250 ml frişcă lichidă,100g ciocolata alba, 2 foi de gelatină,  50 g ciocolata amăruie,

Mod de preparare :Prepararea cremei de vanilie. Făina se amestecă cu laptele rece, se omogenizează bine cu un tel si se lasă deoparte. Gălbenusurile se bat spumă impreună cu jumătate din cantitatea de zahăr si zahărul vanilat. Cand si-au dublat volumul se adaugă lapte rece cu făina, amidonul si se mixează pană la omogenizare. Se pune crema de vanilie pe foc mic, se adaugă esenta de vanilie si se amestecă pană se ingroasă. Cand este gata se ia de pe foc si se lasă la răcit. Untul se mixează cu restul de zahăr pană se spumează si se adaugă peste crema fierbinte, apoi se mai mixează circa 4-5 minute pană se obtine o cremă fină. Se lasă crema să se răcorească.

Prepararea cremei de friscă: Intr-o cratită se pune 100g ciocolată albă si 100ml friscă lichida. Se asează pe foc mic si se amestecă cu o spatulă  pană se topeste ciocolata. Se ia de pe foc se lasă să se răcească complet, apoi se mizează circa 3-4 minute. Gelatina se hidratează in apă rece circa 10  minute si se adaugă peste crema mixată. Se omogenizează bine. Restul de 150 ml friscă lichidă se mixează pană se obtine o friscă tare, care se adaugă peste crema de friscă cu ciocolată si se omogenizează bine.

Asamblarea prăjiturii: Într-o tavă se asează o foaie de cremsnit, se toarnă crema de vanilie rece, se întinde uniform in strat gros, cu o spatulă sau un cuţit cu lamă groasă. Peste se intinde cu grijă crema de friscă, in strat gros si se nivelează uniform, apoi se decorează  cu ciocolată amăruie topită si răcită, după imaginatia fiecăruia.

Prăjitura se dă la rece circa 2-3 ore, apoi poate fi tăiată cu un cutit trecut prin apă.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!