Prăjitură cu vişine şi brânză, acrisoară si apetisantă

1730

Ingrediente :    Două foi de pandişpan cu cacao( cumpărate sau făcute in casă)
Pentru cremă: 500 g branză ricotta, 100 g smântână, 50 g mascarpone, 150 g zahăr,  3 pliculeţe cu zahăr vanilat, 1-2 picături esenţă de migdale, 300g visine fără samburi
Pentru sirop: 100 g zahăr, 150 ml apă, 4 linguri de rom 
Pentru glazură: 200 g nucă de cocos 

Modalitate de preparare: Prepararea cremei. Se mixează smântâna şi zahărul circa 2-3 minute. După ce s-a topit de tot zahărul, se adaugă zahărul vanilat,  esenţa de migdale, branza ricotta şi mascarponele, apoi se mixează pană se omogenizează perfect  toate ingredientele. Se imparte crema  în două părţi egale, iar în una din ele se pun visinele şi se amestecă până se omogenizează perfect.
Prepararea siropului. Se fierbe zahărul cu apa aproximativ 15 minute, pană  se topeste zahărul,apoi se ia de pe foc se toarna romul.

Asamblarea prăjiturii: Se pune într-o tavă prima foaie de pandişpan, se însiropeaza şi deasupra se pune un strat de cremă cu visine, apoi se pune al doi-le blat se insiropează si peste el se pune in strat gros crema simplă. Se presară uniform nuca de cocos si se dă prăjitura la rece circa 2-3 ore apoi se poate portiona. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!