Cheesecake cu afine fără coacere,rapid si gustos

2058

Ingrediente : 350 g biscuiti digestivi, 150 g unt nesărat, 500 g brânza de vaci dulce, bine scursă, 500g smântâna lichidă pentru friscă, 150g zahăr pudră , un plic de zahăr vanilat, 300 g de afine,  un borcan dulceată de afine

Mod de preparare  : Biscuitii digestivi se rup in bucati mici si se faramitează  in robotul de bucătărie. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol si se amestecă cu untul topit. Amestecul obtinut se asează pe fundul unei forme de 25 cm cu pereti detasabili, tapetată cu hartie de copt. Se presează compozitia de biscuiti cu o lingură , se niveleasa  si  se dă la frigider pentru aproximativ 25 de minute.
Smantana lichidă se mixează cu zaharul vanilat până se obtine o friscă tare, care se amestecă  cu branză de vaci si cu zahărul pudră. 
Se mixează circa 2-3 minute pana se obtine o crema fina, apoi se scoate forma din frigider si se întinde crema de branză peste blatul de biscuiti.  Se adaugă fructele amestecate cu dulceata si se dă, prăjitura  la rece pentru circa 2 ore. Se scoate din frigider si portionează după dorinta fiecăruia.   

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!