Cheesecake cu afine fără coacere,rapid si gustos

11701

Ingrediente : 350 g biscuiti digestivi, 150 g unt nesărat, 500 g brânza de vaci dulce, bine scursă, 500g smântâna lichidă pentru friscă, 150g zahăr pudră , un plic de zahăr vanilat, 300 g de afine,  un borcan dulceată de afine

Mod de preparare  : Biscuitii digestivi se rup in bucati mici si se faramitează  in robotul de bucătărie. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol si se amestecă cu untul topitsi racit. Amestecul obtinut se asează pe fundul unei forme de copt rotunda cu diamentrul de 25 cm cu pereti detasabili, tapetată cu hartie de copt. Se presează usor compozitia de biscuiti cu o lingură , se niveleaza usor si peretii formei de copt,apoi se dă forma la rece la  frigider pentru aproximativ 25 de minute.


Smantana lichidă se mixează impreuna cu zaharul vanilat până se obtine o friscă tare.Frisca  se amestecă  cu branză de vaci si cu zahărul pudră.
Se mixează la viteza mica circa 2-3 minute pana se obtine o crema fina, apoi se scoate forma din frigider,se adauga 150 g din cantitatea de afine  si se întinde crema de branză peste blatul de biscuiti.  Se adaugă restul afinelor ramase amestecate cu dulceata si se dă, prăjitura  la rece pentru circa 2-3 ore sau peste noapte. Se scoate din frigider si portionează după dorinta fiecăruia.   

Puteti opta si pentru varianta simpla in care toate fructele sunt puse deasupra si nu mai sunt impartite si in crema.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!