Frunze de vită de vie in saramură pregătite pentru iarnă

3543

Ingrediente :  30-40 de frunze tinere de vita de vie, pentru saramura se pune cate 30 g sare neiodata la fiecare liitru de apa folosit, dozarea se face in functie de borcanele folosite,

Mod de preparare Frunzele de vita de vie se aleg dupa marimea dorita, li se taie coditele, se spala bine si le lasa la uscat pe un servetel absorbent de hartie. Dupa ce s-au scurs bine si s-au uscat se aseaza frunzele in sir, in as afel incat sa se suprapuna o parte din ele, si apoi se ruleaza ca pe rulou Se pun rulourile din frunze cu grija in borcanele sterilizate in prealabil. Daca folositi peturi rulati cate 2 foi si le introduceti in sticla . Pentru borcanele de 500 g se foloseste in jur de 500 ml de saramura.  

Prepararea saramurii. Se pune la fiert 500 ml apa si sare neiodata (pentru muraturi). Se lasa sa fiarba sa colocoteasca circa  2-3 minute, apoi se opreste focul si se lasa  circa 10 minute la racorit. Borcanele cu frunze se pun pe o tava metalica care sa preia socul termic sis e toarna saramura fierbinte peste frunzele din borcane. Scuturati usor  borcanele sau sticla cu frunza  pentru a iesi bulele de aer si completati cu saramura daca mai este nevoie. Inchideti borcanele cu capace cu filet si puteti depozita pentru iarna in camara borcanele cu frunze care vor da aroma minunatelor sarmale.