Dulceată de trandafiri, parfumată si usor de făcut

1857

Ingrediente :  500 g petale de trandafiri, doi litri de apă plată, un kilogram de zahăr, o lingurită esentă de trandafiri, o lingurită sare de lamaie, sucul de la o lămaie

Mod de preparare Se folosesc trandafiri speciali pentru dulceata proaspat infloriti, sa nu fie vestejiti. Se aleg petalele una cate una, se spala cu grija si se scurg de apa.

Petalele mai deteriorate si  capetii taiati se pun la fiert in apa si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, apoi se strecoara apa de trandafiri. Peste  petale se pune sarea de lamaie si freca cu mana usor . In  apa de trandafiri se adauga zaharul, esenta de trandafiri si se fierbe un sirop pana se leaga. In siropul format se pun petalele frecate si se lasa sa fierba la foc iute circa 10 minute, apoi se adauga sucul de lamaie si se lasa sa fiarba pana se leaga bine dulceata, alte 10 minute timp in care se amesteca cu o spatula din lemn sa nu se lipeasca.

Dupa ce a fiert opriti focul si lasati dulceata sa se raceasca, apoi o puteti pune in borcanele strilizate in prealabil.

 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!