Cum se face glazura oglindă de ciocolată (mirror glaze)

9135

Ingrediente : 125 ml apă, 225 g zahăr, 150 g ciocolată de menaj(dulce sau amăruie),  30 g cacao, 65 ml smantană pentru friscă,  10 g gelatină granule  

Mod de preparare:   Gelatina se pune  la inmuiat in 3 linguri de apă rece. Intr-o cratită se pune zahărul, smantana si  apa, apoi se pun la fiert  la foc mediu. Cand este aproape de punctul de fierbere se ia oala de pe foc si se adaugă ciocolata de menaj ruptă in bucăti. Se lasă circa 2 minute apoi se amestecă cu o spatulă pană se topeste complet ciocolata, si se adaugă cacaoa. Se amestecă bine toate ingredientele si se lasă compozitia la răcit. Gelatina se incălzeste circa 20 de secunde la microunde si se adaugă in glazură. Se omogenizează bine compozitia cu un tel si se strecoară in alt vas de 2 ori pentru a obtine o glazură fină. După fiecare strecurare se blenduieste glazura cu un blender vertical. Verificati glazura cu un termometru de bucătărie, si in momentul in care ajunge la  32-35 de grade o puteti torna peste tort.

Glazula se toarnă incepand din mijloc catre margini, pană se imbracă bine tortul. Se lasă  să se scurgă si apoi se pune in frigider cateva ore.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!