Cremă de vanilie facuta in casa, ideala pentru torturi si prăjituri

3662

Ingrediente :  500 ml lapte, 5 gălbenusuri, 150 g zahăr, 75 g făină sau 40 g amidon, miezul de la un baton de vanilie, un varf de cutit de sare.

Mod de preparare Intr-o oală se pune la incălzit laptele impreună cu păstaia de vanilie despicată (se pune intreaga miezul si păstaia goală). Seaparat se mixează gălbenusurile impreună cu zahărul si sarea pană se deschid la culoare si devin spumoase. Se adaugă făina(sau amidonul) si se continuă mixarea pană făina (sau amidonul) este perfect  incorporat. Se scoate păstaia de vanilie din laptele fierbinte si se toarnă laptele peste amestecul gălbenusuri. Se mixează cu viteză redusă pană se omogenizează bine ingredientele, si apoi se toarnă in cratită si se pune compozitia la fiert.

Cu ajutorul unei linguri de lemn, sau a unei spatule de silicon, se mestecă constant in oală pentru a evita să se prindă crema de fundul sau de peretii vasului. Crema se mestecă pană se ingroasă si ajunge la punctual de fierbere. Cand incepe să fiarbă se mai lasă circa 2 minute si se opreste focul. Ideal este pentru a evita formarea pojghitei la suprafată, este ca această cremă, să se toarne intr-un bol pentru a se răci, bol ce se va acoperi cu o folie de plastic. Prin răcire, crema devine densă si prin mixare capătă un aspect aerat, devenind ideală pentru a fi folosită in decorarea torturilor si prăjiturilor.

Vă dorim poftă bună!