Tort de cacao cu umplutură de căpsuni, mi-a plăcut mult cum arată , are un aer festiv

Ingrediente pentru un tort de 25cm : un plic de zahăr vanilat, 150g zahăr, 4 ouă,  200g unt, o lingurită praf de copt, un praf sare, 300g făină , 250ml lapte, 50g cacao.

Ingrediente pentru prepararea cremei: 300ml friscă lichidă, 150 g mascarpone, o lingurită zahăr vanilat, 500g căpsuni.

 Ingrediente pentru decor : 150 ml sos de ciocolată neagră si 50 ml sos de ciocolată albă

Mod de preparare  Intr-un bol se mixează untul cu zahărul vanilat si zahărul normal. Treptat se adaugă  ouăle si sarea si omogenizăm bine. Peste compozitie se presară cacaoa, făina ametecată cu  praful de copt, si se omogenizează bine. La final se adaugă laptele căldut la temperature camerei si se amestecă pană obtinem un aluat cu o consistentă asemănătoare aluatului pentru clătite. Se toarnă aluatul intr-o formă rotundă de copt unsă cu unt, si se coace pană trece testul scobitorii in cuptorul incins la 180˚. După ce se răceste blatul se  scobeste interiorul cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul si se trece la prepararea umpluturii.

Prepararea cremei. Se spală si se toacă mărunt căpsunile. Se bate frisca, impreună cu  zahărul vanilat, pană se intăreste. Se pun peste friscă ,crema de mascarpone, căpsunile si se omogenizează bine compozitia. Cu aceasta se umple golul din tort si se nivelează bine. Peste friscă se toarnă sosul de ciocolată (cumpărat gata sau făcut in casă), si se decorează cu sosul de ciocolată albă după imaginatia fiecăruia. Tortul se lasă la frigider circa 2 ore, timp in care sucul din căpsuni se va lăsa in blat si il va insiropa. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook