Cornuri pufose cu umplutura de ciocolată

12431

 (Ingredientele folosite sunt pentru  17-18 bucăti )

Ingrediente : 1 kilogram de făină , 50 gr  drojdie proaspătă, 150 ml ulei , 400 ml lapte , 2 ouă , o linguriţă sare , 3 linguri zahăr , coaja de la o lămâie, nutella sau finetti pentru umplutură

Mod de preparare : Se dizolvă drojdia cu o lingură de zahăr şi 2 linguri de făină in laptele caldut. Se amestecă bine să nu facă cocoloaşe, apoi se lasă la dospit maiaua in loc călduţ pentru circa 15 minute. Făina se pune intr-un bol, se face o groapă in mijloc, se pune sarea , ouăle batute , uleiul şi amestecul de drojdie . 

Frământăm bine şi lăsăm coca la crescut in loc cald circa 1 oră acoperita cu un prosop d ebucatarie . Se transfera aluatul pe blatul de lucru si se formează bilute mici din tot aluatul . Se intinde fiecare bilută in foaie, se modelează sau decupeaza în formă de triunghi si se adaugă la baza foii o lingură de finetti , apoi răsucim si formăm cornuletele .

Se asează  cornurile în tava de la aragaz şi se lasă la crescut circa 15-20 minute, apoi se ung cu ou şi se dau la copt in  cuptorul incins la 180 pentru circa 25-30 de minute până se rumenesc frumos . Când sunt reci le pudrăm cu zahăr pudră .

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!