Chec cu cacao

3000

Ingrediente  :3 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 200 gr făină, un pliculet praf de copt,  un praf de sare, o lingurita esenţă de rom, 5 linguri de ulei, 4 lingurite de cacao 

Ingrediente pentru glazură :250g ciocolată neagră de menaj(sau ciocolata cu lapte de menaj), 2 linguri de ulei, 2 linguri de smantană lichidă,  50 g ornamente decorative din zahar, 50 g fistic macinat, 50 g nucă de cocos

Mod de preparare. Prepararea checului. Se separă ouăle . Albuşurile se mixează cu praful de sare pană se obtine o  spumă alba si densa. Peste albusuri se adaugă 3 linguri de zahăr si se mixează in continuare până se obtine o bezea tare . Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr până se topeşte zahărul şi devin usor cremoase, apoi  se adaugă esenţa de rom , se cerne peste făina amestecată cu cacaoa si praful de copt. Se amestecă bine  compozitia si peste ea se toarnă alternând  laptele şi uleiul.

În  compoziţie se adaugă albuşurile si se  amestecă usor cu o lingură, cu miscări de sus în jos. Compoziţia obtinută se toarnă intr-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt si se dă tava la copt in  cuptorul prancins la 180˚  pentru circa 30-35 minute . După ce este copt se lasă la răcit in tavă.

Prepararea glazurii. Ciocolata se topeste la bain marie cu uleiul si smantana, se amestecă pană se topeste ciocolata,  si cand este caldă se toarnă peste chec. Uleiul face glazura să fie usor de tăiat. Deasupra se decorează dupa preferinta cu fistic,ornamente decorative din zahar si nucă de cocos după imaginatia fiecăruia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!