Chec cu ness şi ciocolată

2134

Ingrediente  : 250 gr făină, un plic praf de copt, 130 gr  zahăr, 2 linguri rase ness, un pliculeţ cappuccino de vanilie , un pliculeţ cappuccino de ciocolată, 100 gr ciocolată neagră rasă , 250 ml lapte, 90 ml ulei, un plic zahăr vanilat, un ou mare, coaja de la o portocală

Mod de preparare

Intr-un bol se amestecă făina cu praful de copt , se adaugă nessul , cappuccino şi ciocolata rasă , apoi se amestecă  bine toate ingredientele . Oul se mixează cu un praf de sare, se pune peste puţin zahăr, coaja de portocală si se mixează până devin o spumă . Se adaugă treptat restul de zahăr simplu , zahărul vanilat, laptele şi uleiul in fir subtire puţin cate putin mixandu-se după fiecare tranşă adăugată .

Se amestecă cele două compoziţii cea uscată cu cea lichidă şi se  amestecă bine cu o spatulă . Se toarnă  compozitia intr-o formă de chec şi se introduce la copt in cuptorul încins la 180˚ pentru circa 30-35 de minute.  După ce este copt se scoate si se lasă la răcit pe un grătar, se pudrează cu zahăr si se poate felia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!