Chec cu ness şi ciocolată

148

(Ingredientele prezentate sunt pentru cantitatea de 700 gr )

Ingrediente  :250 gr făină, un plic praf de copt, 130 gr  zahăr, 2 linguri rase ness, un pliculeţ cappuccino de vanilie , un pliculeţ cappuccino de ciocolată, 100 gr ciocolată neagră rasă , 250 ml lapte, 90 ml ulei, un plic zahăr vanilat, un ou mare, coaja de la o portocală

Mod de preparare :Intr-un bol se amestecă făina cu praful de copt , se adaugă nessul , cappuccino şi ciocolata rasă , apoi se amestecă  bine toate ingredientele . Oul se mixează cu un praf de sare, se pune peste puţin zahăr, coaja de portocală si se mixează până devin o spumă . Se adaugă treptat restul de zahăr simplu , zahărul vanilat, laptele şi uleiul in fir subtire puţin cate putin mixandu-se după fiecare tranşă adăugată .

Se amestecă cele două compoziţii cea uscată cu cea lichidă şi se  amestecă bine cu o spatulă . Se toarnă  compozitia intr-o formă de chec şi se introduce la copt in cuptorul încins la 180˚ pentru circa 30-35 de minute.  După ce este copt se scoate si se lasă la răcit pe un grătar, se pudrează cu zahăr si se poate felia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook