Cârnaţi tradiţionali din amestec de carne de porc si vită

4385

Ingrediente : 10 maţe de porc de 1m, 3 kg carne tocată de porc(pulpă), 3 kg carne tocată de vită, 1.5kg slănină tocată, o lingură sare(dacă doriti mai puteti pune una), o lingurită cimbru, o lingurită piper, o lingurită mustar boabe, o lingurită boia dulce, o lingurită boia iute, o lingurită ienibahar măcinat, o căpătana usturoi.  

Mod de preparare . Intr-un bol mare se amestecă carnea de porc cu cea de vită si cu slănina. Se condimentează amestecul  cu boiaua dulce, sarea, piperul, boabele de mustar, iehibaharul, usturoiul dat pe răzătoarea mică,  boiaua iute si se amestecă bine compozitia pană se omogenizează perfect carnea si condimentele. Matele de porc se spală bine si se fixează pe palnia de umplere a masinii de tocat, se lasă un spatiu de circa 5 cm liber in varf, pentru a putea lega matul. Se pune compozitia de carne in palnia de alimentare a masinii de tocat si se formează carnatii. Pentru a delimita fiecare carnat in parte, după ce-ati ajuns la lungimea si grosimea dorită, se roteste de 2-3 ori carnatul si se continuă procedeul cu restul matelor.

Carnatii formati se lasă la uscat pe balcon, la frig, pusi la scurs pe o culme peste noapte, apoi se pot prăji si pune la garnită, se pot pune in congelator sau se pot afuma, alegerea va apartine. Dacă nu ii lăsati la scurs si doriti sa ii prăjiti imediat cum i-ati făcut acestia se pot sparge in timpul prăjirii.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!