Prăjitura Ecler, fără coacere

12277

Ingrediente: 62 bucăți biscuiți simpli, 1 litru de lapte, 500 g budinca de vanilie, 7 linguri zahăr, 1 lingurița esență de vanilie, 500 g ciocolata pentru menaj, 200 g smântână pentru gatit, 150 g   unt cu 80% grasime

Mod de preparare: Se amesteca laptele cu zaharul, se adauga budinca si se pune la fiert pe foc mic, amestecand continuu pana ce budinca se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se opreste focul si se lasa budinca la racit acoperita cu o folie alimentara. Dupa ce s-a racit de adauga untul tinut la temperatura camerei, esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o crema fina.

Asamblarea prajiturii. Intr-o tava cu dimensiunea de 28 x18 cm se pune unul langa altul un strat de biscuiti.

Peste el se adauga un strat de budinca si se niveleaza usor cu o spatula din silicon, apoi se completeaza cu alt strat de biscuiti, iar budinca si iar biscuiti.  

Ultimul strat trebuie să fie de biscuiţi.

Prepararea glazurii  de ciocolată: Se rupe ciocolata bucatele si se amesteca cu smantana , apoi se pune intr-un bol la bain marie si se amesteca pana se topeste de tot ciocolata.

Dupa ce este topita glazura de ciocolata se lasa la racorit, apoi se toarna peste biscuitii din tava ,se niveleaza si se lasa prajitura la rece circa 2-3 ore, apoi o puteți porționa în forme dorite.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!