Varza marinata cu morcov

13355
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediente : 5 kg de varză, 1 kg de morcovi, 250 ml de oțet de mere , 500 ml de ulei , 150 g de zahăr, 6 linguri cu vârf de sare pentru muraturi, 2 lingurite de chimen macinat, borcane de 3 l

Mod de preparare: Varza se curata de foile uscate sau deteriorate si se da pe razatoarea mare, sau se toaca foarte marunt. Mocovii se curata si se dau pe razatoare. Intr-un bol mare se amesteca varza cu morcovii. Separat se prepara o marinata, se amesteca sarea, zahărul, uleiul și oțetul, apoi se toarna peste vaza si morcovi. Se adauga praful de chimen, se amesteca foarte bine cu o lingura, sau chiar cu mana protejata de o manusa de bucatarie, spoi se acopera cu un capac si se da la frigider pentru circa 2 zile, timp in care isi va lasa zeama si va fermenta usor.

Dupa 2 zile se transfera salata in borcane sterilizate, se indeasa bine  sa fie acoperita in sucul propriu,  se capseaza si se depoziteaza in camara in loc racoros sau in frigider. Borcanul nu trebuie umplut pana la gura pentru ca in timpul fermentatiei nivelul lichidului mai creste. Se pastreaza la rece, in borcane aproximativ 2 -3 luni.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!