Tort “Trei Ciocolate”, desertul ideal pentru iubitorii de ciocolată

3483

Ingrediente pentru blat  :  2 ouă, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao, 1 lingurită de praf de copt.

Ingrediente pentru crema de ciocolată amăruie: 200 gr de ciocolată amăruie, 100 ml friscă lichidă, 100 ml friscă bătută,1 plic gelatină.
Pentru crema de ciocolată cu lapte: 200 gr ciocolată cu lapte, 100 ml friscă lichidă, 100 ml friscă bătută, 2 plicuri de gelatină 
Pentru crema de ciocolata albă: 200 gr ciocolată albă, 100 ml friscă lichidă, 200 ml friscă bătută, 2 plicuri de gelatină
Pentru decor: 100 gr cacao si 50 g căpsuni 

Mod de preparare  Pregătirea blatului. Se bat ouăle cu zahărul pană compozitia devine cremoasă. Se adaugă uleiul si se omogenizează. Se pune faină, cacaoa si praful de copt si se omogenizează compozitia. Intr-o formă pentru copt cu margini detasabile (cu diametrul de 28 cm) , unsă cu unt, se toarnă compozitia si se dă la copt in cuptorul incins la 180 de grade circa 15 minute. Se lasă la răcorit pe un grătar.

Pentru prima cremă . Se pune frisca lichidă pe foc, se dă intr-un clocot apoi o dăm deoparte si adăugăm ciocolata amăruie ruptă in bucătele. Omogenizăm bine ingredientele pană se topeste ciocolata si lăsăm să se răcorească. Se pune gelatina intr-un bol cu apa rece, apoi o dăm la microunde pentru 30-40 secunde. Adăugam gelatina peste compozitia de ciocolată si o incorporăm. Amestecăm crema de ciocolată amăruie cu friscă bătută. Omogenizăm compozitia si o turnăm peste blat. Dăm la rece pană se intăreste usor.

Pentru crema nr 2:  Se pune frisca lichidă pe foc, o dăm in clocot apoi o lăsăm deoparte si adăugam ciocolată cu lapte ruptă bucătele. Omogenizăm compozitia si o lăsăm să se răcoreasca.
Punem gelatina intr-un bol cu apa rece, apoi o dăm la microunde pentru 30-40 secunde. Adăugam gelatina peste compozitia de ciocolată si o incorporăm bine. Amestecăm crema de ciocolată cu lapte cu frisca bătută tare. Omogenizam compozitia si o turnăm peste crema de ciocolată amăruie. Dăm crema la rece pană se intăreste usor.

Pentru crema nr 3 :  Se pune frisca lichidă pe foc, se dă in clocot apoi o dăm deoparte si adăugam ciocolata albă rupta bucătele. Omogenizăm si lăsăm să se răcorească. Punem gelatina intr-un bol cu apa rece, apoi o dăm la microunde pentru 30-40 secunde. Adăugam gelatina peste compozitia de ciocolată si o incorporăm bine. Amestecăm crema de ciocolată alba cu friscă bătută. Omogenizam compozitia si o turnăm peste crema de ciocolată cu lapte. Dăm  tortul la rece, peste noapte si il ornăm cu cacao, cvpsuni si  aschii de ciocolată. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!