Tort ,,Cusma lui Gugută”, din clătite,dulceata de visine si glazură de ciocolată

5043

Ingrediente pentru clătite: 3 ouă, 3 linguri zahăr, o fiolă esentă de vanilie, o lingură de  ulei, 250g făină, 200ml lapte si 50 ml apă minerală.

Ingrediente pentru umplutură: Un borcan de gem, 100 g nucă măcinată, 250 g cirese sau visine fără samburi, 250 g mascarpone, 200 g friscă, 250 g ciocolată albă 

Mod de preparare :Prepararea clătitelor. Ouăle se pun intr-un bol adanc si se mixează cu un praf de sare pana se spumeaza. Se adaugă in compozitie zahărul si esenta de vanilie, si se mixează pană isi dublează volumul si se albesc. Se adaugă uleiul, ce cerne  făina si se omogenizează bine. Se adaugă apa minerală si laptele,  apoi se continuă mixarea pană se obtine un  aluat subtire.

 Punem la foc o tigaie unsă cu putin unt si cu ajutorul unui polonic , se ia din compozitia de clătite si se toarnă clătita in tigaia incinsă. Cand s-a rumenit pe o parte se  intoarce pe partea cealaltă. Se repetă procedeul pană se prăjesc toate clătitele si se pun una peste alta pe o farfurie.

Asamblarea tortului

Se unge puţin fiecare clătită cu gem amestecat cu nucă măcinată şi se aranjează în rînd, vişinele, apoi se rulează clătita. Pe o farfurie intinsă sau un platou intins se asează 5 clătitele una langă alta pentru a forma baza piramidei. Peste ele se pune mascarpone amestecat cu frisca bătută. Urmează alt strat de clătite făcute rulou, aranjate în formă de piramidă si se continuă , alternarea cremă clătite pană se termină ingredientele.  Deasupra clătitelor se toarnă ciocolată albă topită la bain marie cu o lingură de ulei (uleiul va face glazura usor de tăiat) si usor răcită. Se pune tortul la frigider pentru câteva ore.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!