Tort “Musuroi,, cu dulceată de cirese si crema mascarpone

1531

Ingrediente :   Un blat de cacao(cumpărat din comert), 150 ml sos de ciocolată, 250 gr mascarpone, 250 gr friscă bătută, 100 gr dulceată de cirese pentru umplutură(sau orice tip de dulceata doriti), 150 gr dulceată de cirese pentru decor, 50 gr cacao, 100 gr alune prăjite nesărate, 20 gr fistic măcinat, 20 g nucă de cocos, 20 g nucă măcinată (pentru decor).

Mod de preparare: Prepararea umpluturii :   Intr-un bol adanc se amestecă friscă cu mascarpone, se adaugă dulceata de cirese si se omogenizează bine. Peste se adaugă pudra de cacao si alunele tăiate mărunt. Se amestecă bine toate ingredientele si se trece la asamblarea tortului.

Asamblarea tortului. Blatul de tort se taie in două. Partea de jos rămane pentru baza tortului si se asează pe un platou, partea de sus se portionează in 8 triunghiuri. Triunghiurile se trec cu o parte prin sosul de ciocolată si se asează pe un platou. Peste baza de blat se toarnă ce a mai rămas din sosul de ciocolată. Se adaugă cu grijă umplutura de mascarpone si se asează cu ajutorul unei spatule sub forma unui musuroi.

Peste triunghiurile trecute prin ciocolată se presară nuca de cocos, fisticul si nuca. Se asează triunghiurile de jur imprejurul tortului si deasupra se toarnă dulceata de cirese care va umple golul lăsat de triunghiuri. Dulceata de cirese poate fi  inlocuită cu orice tip de dulceata după preferinta fiecăruia. Tortul se tine la rece pană la servire.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!